Anot komiteto pirmininko, pagal paskutinius statistikos duomenis, Lietuva pirmauja Europos Sąjungoje pagal skirtumą tarp didžiausias pajamas ir mažiausias pajamas gaunančių žmonių. „Tas nesolidarumas ir žiūrėjimas tik savo interesų, jau yra tragedija, žmonės bėga iš mūsų. Jau aš tai nesu šalininkas to komunistinio perskirstymo, bet mes jau prarandame padorumo ribas“, - dėstė R. Dagys.

„Minimalios algos didinimas Lietuvoje yra neišvengiamas. Mano nuomone, jau seniai reikėjo šitą dalyką daryti, nes mes žmones jau varome į neviltį. Tegu kiekvienas darbdavys pasiskaičiuoja, iš kur mes gausime darbo jėgos ateityje ir kiek ji mums kainuos“, - kalbėjo R. Dagys.

„Net padidintas iki 900 Lt minimalus atlyginimas vis tiek yra nepakankama suma, ir ji vis tiek bus prilipdyta prie socialinių išmokų bei neskatins daugiau dirbti. Be to, mes, verslininkai, mokesčius į biudžetą mokėsime nuo priskaičiuotos algos - 900 Lt. Todėl ir siūlėme kaip vieną iš variantų: padėkime žmonėms realiai. T.y. peržiūrėkime neapmokestinamą dalį ir pakelkime ją“, - teigė verslininkas ir „Sodros“ tarybos narys Vytautas Zimnickas.

Verslininkas pridūrė, kad yra ir dar vienas „kabliukas“.

„Esmė dar kita: jeigu pakeliame minimalų atlyginimą iki 900 Lt, kiti darbuotojai, kur jie bedirbtų: ar viešajame sektoriuje, ar švietimo darbuotojai, ar bibliotekininkai, ar žemesnysis medicinos personalas, jie irgi pagrįstai reikalaus kelti jiems algas. Todėl tas kėlimas yra taip atsargiai skaičiuojamas ir diskutuojamas. Nėra taip, kad priimame šiandien 900 Lt minimumą ir tuo problema baigiasi“, - pastebėjo verslininkas.