Pasak jo, R.Paksas tokį sutikimą davė pirmadienį vykusiame partijos valdybos posėdyje.

Liberaldemokratai kongresą, kuriame rinks naują partijos vadovybę, ketina sušaukti rugpjūčio 28 dieną.

R.Paksas taip pat ketina vadovauti savo vardo koalicijai, į kurią įeitų liberaldemokratai, jį remiantis judėjimas "Už teisingumą ir demokratinę Lietuvą", gal būt - parlamentaro Juliaus Veselkos vadovaujama Lietuvos liaudies sąjunga "Už teisingą Lietuvą", kelios visuomeninės organizacijos, tarp jų profesinė sąjunga "Solidarumas" bei Lietuvos smulkiųjų ir vidutinių žemdirbių sąjunga.

Koalicijos nariai turėtų paaiškėti per liepos 6 dieną Telšiuose rengiamą liberaldemokratų tarybos posėdį.

"Mes tikimės, jog koalicija sėkmingai dalyvaus Seimo rinkimuose", - sakė V.Mazuronis.

Tačiau, nepaisant skelbtų ambicingų planų, liberaldemokratai iškovojo vos vieną vietą neseniai vykusiuose Europarlamento rinkimuose.

Praėjusią savaitę iš LDP pirmininko pirmojo pavaduotojo atsistatydinęs Liberaldemokratų frakcijos Seime seniūnas Henrikas Žukauskas teigė taip pasielgęs po to, kai R.Paksas atsisakė grįžti vadovauti partijai.

Vėliau jis pareiškė, jog liberaldemokratai tampa "kraštutine partija" ir abejojo jos sėkme rinkimuose.

"H.Žukauskas labai daug dirbdamas šiek tiek pavargo ir padarė žingsnių, kurių nereikėjo daryti", - sakė V.Mazuronis, vertindamas savo buvusio pavaduotojo veiksmus.

Praėjusią savaitę iš Liberalų demokratų partijos taip pat pasitraukė 1999 metais R.Pakso vadovautoje Vyriausybėje ministrų pareigas ėję Jonas Lionginas ir Eugenijus Maldeikis.