Ant raudonos spalvos ketaus radiatorių buvo užrašyta „Red gas, go home“ („Raudonos dujos, namo“).

„Turime vienintelį dujų vamzdį – esame 100 proc. priklausomi nuo Rusijos. Niekada nesame užtikrinti, kad jie neužsuks dujų ir mes nebeturėsime nei šilumos, nieko. (...) Lygiai taip, kaip esame pririšti prie šių radiatorių, esame pririšti prie vieno dujų vamzdžio iš Rusijos. Tai pagrindinė mūsų idėja“, - žurnalistams aiškino akcijos organizatorius Adomas Bužinskas.

Jaunimas tikisi surinkti tūkstančius energetinę nepriklausomybę remiančių piliečių parašų. Parašai bus renkasi ir kituose Lietuvos miestuose ir pateikti Seimui.

Šiais parašais Seimas raginamas priimti Lietuvos nacionalinę energetikos strategiją, kuria būtų atverti keliai energetinei nepriklausomybei – suskystintų dujų terminalo statybai, elektros jungtims.

„Jei šiandien gali rinktis, už kiek pirkti pieną ar kalbėti telefonu, tai prie vienintelio dujų vamzdžio mes pririšti jau 20 metų. Ir niekas nesikeičia. Mes praktiškai esame prirakinti prie itin brangių radiatorių“ – kalbėjo A. Bužinskas.

Kaip teigiama peticijoje, Lietuva moka už dujas didžiausią kainą pasaulyje todėl, kad dujas gauna iš vienintelio tiekėjo „Gazprom“. „Per 6 metus dujos pabrango 5 kartus. Ar galime toliau taip gyventi? Ne“, - teigiama peticijoje.

Akcijos organizatorių teigimu, Suskystintų gamtinių dujų terminalas suteiktų galimybę pigesnes dujas laivais įsivežti iš tokių šalių kaip JAV, Kataras ir Omanas.

Peticijos pasirašymą inicijuoja į Jaunimo sąjūdį susivienijusios organizacijos - Jaunųjų konservatorių lyga, Jaunųjų krikščionių demokratų organizacija, Jaunųjų liberalų aljansas ir kitos.