Iš ligoninės Vilniaus vadovas bus išleistas anksčiausiai antradienį, sako jo žmona parlamentarė Agnė Zuokienė. Tai jau antras kartas šią savaitę, kai į medikų rankas papuola sostinės vadovas.

Kaip teigė A.Zuoko žmona Agnė Zuokienė, vyras ligoninėje atsidūrė atsiradus apsinuodijimo požymiams.

Sostinės mero sutuoktinė sakė dar negalinti pasakyti, dėl kokių priežasčių A.Zuokas atsidūrė ligoninėje, ar pasitvirtino spėjimas, jog buvo apsinuodijęs.

"Kol kas nieko negaliu pasakyti, žiūrėsim, vežu tirti jo vitaminus", - BNS šeštadienį sakė A.Zuokienė.

Paklausta, kada meras bus paleistas iš ligoninės, sakė, jog anksčiausiai - antradienį.

DELFI skaitytojai redakcijai pranešė A. Zuoką pastebėję Santariškių klinikose apie 14 val. Jis buvo vežiojamas aprengtas ligonio pižama bei apsuptas būrio gydytojų.

TV3 Žinios pranešė, kad A.Zuokas turėjo vykti į laidos "Savaitės komentarai" filmavimą, tačiau pakeliui pasijuto blogai ir buvo nugabentas į Santariškių klinikas.

A.Zuokas į ligoninę pirmą kartą šią savaitę buvo paguldytas antradienį. Kaip tuomet BNS sakė A.Zuokienė, meras į ligoninę buvo paguldytas dėl apsinuodijimo.

Daktarai vadina robotu

Dar penktadienį, netrukus po to, kai pasklido žinia apie pakartotinę A. Zuoko hospitalizaciją, Vilniaus meras per savo profilį socialiniame tinkle „Facebook“ skelbėsi netrukus grįšiąs į darbą.

„Lietuvoje kiekvieną dieną į ligoninę patenka tūkstančiai žmonių ir tai nieko nestebina. Jaučiuosiu gerai, kaip sako daktarai - „robotas, tik reikia išsiaiškinti, kodėl saugikliai perdegė“. Atlikti papildomi tyrimai, kurie parodytų, kas sukėlė naują komplikaciją. Ir tiek. Pirmadienį būsių darbe, o savaitgalį tiesiog pasiremontuosiu“, - optimistiškai skelbė A. Zuokas.

Apie 18.30 val. mero profilyje atsirado naujas įrašas. Jame A. Zuokas teigia vartojantis antibiotikus, tačiau padėties nedramatizuoja ir žada stebėti šįvakar vyksiančias Čempionų lygos finalo rungtynes.

Tai jau antras kartas šią savaitę, kai Vilniaus merui prireikia rimtos medikų pagalbos. Pirmąsyk jis ligoninėje atsidūrė antradienį, tačiau jau kitą dieną sugrįžo į darbą ir vadovavo sostinės tarybos posėdžiui. Tuomet meras žurnalistams teigė apsinuodijęs, tačiau gydytojai esą sakė, kad jo širdis ir skrandis veikia puikiai.