Darbo grupė baigiamų formuoti siūlymų nekomentuoja. Esą apie tai bus galima kalbėti, kai jie atsidurs ant A.Kubiliaus stalo. "Tada ir teiraukitės, ką ministras pirmininkas darys su tomis pastabomis, kada jos bus svarstomos", - LŽ sakė darbo grupės vadovė, Vyriausybės atstovė EŽTT Elvyra Baltutytė.

Suformuotų siūlymų nenorėjo komentuoti ir darbo grupėje dirbantis Teisės instituto direktorius Algimantas Čepas, jis tik pažymėjo, kad "premjero potvarkyje įrašyta, jog turi būti pateiktos alternatyvos". A.Čepas taip pat paminėjo, kad buvo svarstoma daug galimų variantų.

Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto (TTK) pirmininkas, buvęs Konstitucinio Teismo teisėjas Stasys Šedbaras nenorėjo užbėgti už akių darbo grupės siūlymams. Tačiau, jo asmenine nuomone, norint įgyvendinti EŽTT sprendimą, keisti Konstitucijos nereikia, pakaktų pataisyti Seimo rinkimų įstatymą. Parlamentaras pažymi, kad svarbiausiame krašto įstatyme nėra numatyta apribojimų priesaiką sulaužiusiems asmenims kandidatuoti. Esą tai Konstitucinio Teismo suformuota doktrina, kuri po EŽTT sprendimo turės būti pakoreguota.

Seimas turės apsispręsti, kiek metų priesaiką sulaužęs ir dėl to iš pareigų per apkaltą pašalintas asmuo negalės dalyvauti parlamento rinkimuose. Svarbu, kad toks apribojimas nebūtų taikomas iki gyvenimo pabaigos, kaip yra dabar. S.Šedbaro nuomone, teisingas terminas turėtų būtų nustatytas atsižvelgiant į tai, per kiek laiko gali pasikeisti visuomenė ir priesaiką sulaužęs asmuo. "Manau, 15-20 metų yra tikrai pakankamas laikas, kad žmogus įrodytų, vertas jis ar ne dar sykį eiti pareigas, susijusias su priesaika", - įsitikinęs TTK pirmininkas.