„Nejaugi jūs, būdamas kultūros ministru, nepadarysit visko, kad šitas dalykas būtų atstatytas, nes grybelis jau naikina kai kuriuos autentiškus dalykus ir per dvejus metus viskas sugrius. Reikia tuoj pat pradėti finansavimą ir tuoj pat pradėti darbus. Aš jus, kaip ministrą, labai vertinu, bet jeigu jūs neužbaigsite tų unikalių statinių pirmame aukšte, tai nežinau, ką aš darysiu“, - emocijų neslėpė V. M. Čigriejienė.

„Paskutinis jūsų klausimo posmas nuskambėjo labai grėsmingai“, - pusiau rimtai, pusiau juokais atsakinėti pradėjo kultūros ministras Arūnas Gelūnas.

Pasak jo, mūrinės architektūros liekanos Valdovų rūmuose išties labai svarbios ir esą joms apsaugoti daroma viskas, kas įmanoma. A. Gelūnas svarstė, kad išvengti sutarties nutraukimo su rūmų statytoju „Panevėžio statybos trestu“ nepavyks, nes to esą neleidžia mūsų įstatymai, tačiau darbų, kuriuos būtina pabaigti, sąrašas neva yra derinamas, pasitelkti visi įmanomi specialistai, istorikai bei architektai.

„Tikrai matome situaciją, matome ją kompleksiškai. Jūsų minimas archeologinis sluoksnis tikrai yra be galo vertingas, o visa kita palaipsniui pabaigsime, bet padarysime tą skaidriai ir nenusižengdami įstatymui“, - aiškino ministras.

DELFI jau rašė, kad išorines Valdovų rūmų sienas nuklojo drėgnos dėmės, trupa apdailos detalės, o sienose atsiveria plyšiai. Tuo tarpu Viešųjų pirkimų tarnyba sutartyje su rangovu „Panevėžio statybos trestu“ aptiko daug pažeidimų ir pareikalavo sutartį nutraukti.

Darbai Valdovų rūmuose jau keli mėnesiai sustabdyti. Valdovų rūmų atstatymo kaina per dešimtmetį pabrango daugiau nei tris kartus - nuo 114 iki 367 mln. Lt.