R. Palaitis, kaip ir A. Čaplikas, priklauso Liberalų ir centro sąjungai. Vidaus reikalų ministro žmonai postas A. Čapliko komandoje – jau antra nauja darbovietė valstybės tarnyboje per maždaug pusmetį.

Ji praėjusių metų pabaigoje buvo įdarbinta Vilniaus mero patarėja – tokį sprendimą priėmė konservatorius Raimundas Alekna, praėjus maždaug savaitei po to, kai jis perėmė miesto vairą iš Viliaus Navicko. Vidutinė mero patarėjo alga pirmąjį šių metų ketvirtį sostinėje siekė 5,7 tūkst. litų iki mokesčių.

Pasikeitus Vilniaus valdžiai, V. Venckutei-Palaitienei naujojo mero Artūro Zuoko komandoje vietos neliko.

A. Čaplikas DELFI teigė, esą partiškumas ar faktas, jog jo naujoji patarėja yra LiCS ministro žmona, V. Venckutės-Palaitienės įdarbinimui įtakos neturėjo.

„Nebuvau Seimo pirmininko pavaduotoju – neturėjau patarėjų. Kai tapau Seimo pirmininko pavaduotoju, reikalingas ir patarėjas. Viskas. Rinkausi pagal profesionalumą ir pasitikėjimą. Štai ir viskas. Seimo pirmininko pavaduotojui priklauso patarėjai. Jų gali būti du – kol kas neturėjau nei vieno“, - kalbėjo vienas LiCS lyderių.

Politikas teigė dar pagalvosiantis ir apie galimybę įdarbinti antrą patarėją. „Kada nors pagalvosiu. Kaip pastebėjote, neskubu. Bet darbai spaudžia, jų vis daugiau. Reikia patarėjos, reikia darbui žmogaus. Čia nieko naujo, nieko ypatingo“, - tikino A. Čaplikas.

Jis prisipažino seniai pažįstantis V. Venckutę-Palaitienę ir ją įdarbinęs be konkurso. Tačiau tai esą niekam nekliudo, mat Seimo pirmininko pavaduotojo patarėjas – politinio pasitikėjimo pareigūnas.

„Taip, ne pirmą dieną gi pažįstu. Čia politinio asmeninio pasitikėjimo pareigūnas. Tai į viską ir atsako. O ką aš turiu rinktis? Ką nors kitą? Galėčiau jums pasiūlyti“, - šmaikštavo Seimo pirmininko pavaduotojas.

V. Venckutė-Palaitienė yra įgijusi politikos mokslų magistro laipsnį, Klaipėdos universitete dėstė vadybą. 2003 - 2007 metais buvo Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narė, Ugdymo ir jaunimo reikalų komiteto pirmininkė, taip pat yra dirbusi Seimo nario padėjėja, dviejų vidaus reikalų ministrų patarėja.

Beje, R. Palaičio antrosios pusės politinė karjera jau seniai susijusi su LiCS. Šiai partijai priklausanti V. Venckutė-Palaitienė vidaus reikalų ministro patarėja dirbo tuomet, kai šis postas, kaip ir dabar, priklausė LiCS politikams – Raimundui Šukiui ir Regimantui Čiupailai.

Ministro žmonos karjera Seime taip pat tiesiogiai susijusi su LiCS: dar prieš porą metų ji dirbo A. Zuoko komandoje, tačiau pastarasis atsisakė Seimo nario mandato. O 2002-2004 m. ji dirbo kito LiCS Seimo nario – R. Palaičio – padėjėja.

A. Čapliko teigimu, V. Venckutei-Palaitienei nustatyta 15 kategorija, vidaus reikalų ministro žmona esą uždirba tiek pat, kiek ir kiti Seimo pirmininko pavaduotojų patarėjai. Seimo pirmininko pavaduotojo patarėjos pareiginės algos dydis – kiek daugiau nei 3,3 tūkst. litų.

V. Venckutei-Palaitienei taip pat priklauso ir priedas už stažą valstybės tarnyboje, sukauptą talkinant Vilniaus merui bei būriui LiCS politikų.