Įamžinant Lietuvos kariuomenės istorinį tęstinumą, simboliškai tvirtinti vėliavą prie koto buvo pakviestas Lietuvos kariuomenės veteranas dimisijos kapitonas Julius Šidagis. Paskutinę vinį, tvirtinant vėliavą prie koto, įkalė Lauko pajėgų vadas brigados generolas Valdas Tutkus.

Lietuvos kariuomenės Lauko pajėgų vėliavą per ceremoniją pašventino Lietuvos kariuomenės ordinaras vyskupas Eugenijus Bartulis.

"Vėliava visada simbolizavo vienybę, stiprybę, pasiryžimą ir atsakomybę. Simboliuose slypi prasmė, dvasios galia. Jie skatina keltis, atgimti, kurti", - kalbėdamas per vėliavos įteikimo iškilmes penktadienį pažymėjo laikinasis prezidentas. Jis taip pat pabrėžė Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės laikus siekiančių valstybės kariuomenės Lauko pajėgų tradicijų tęstinumą.

Pasak A. Paulausko, Lietuvos kariuomenėje pastaruoju metu įvyko esminiai pokyčiai.

Jis pasidžiaugė, kad vos prieš keletą metų įkurta Lauko pajėgų vadovybė dabar aiškiai suvokia savo misiją - "būti vienijančia šalies karo pajėgų grandimi, užtikrinančia krizinių situacijų valdymą šalyje ir už jos ribų".

Po laikinojo prezidento kalbėjęs krašto apsaugos ministras Linas Linkevičius, savo ruožtu, atkreipė dėmesį į tai, kad Lauko pajėgoms teko visas reformų krūvis, integruojantis į NATO ir užtikrinant kariuomenės atitikimą šiuolaikiniams standartams.

"Mūsų himnas sako: "Iš praeities Tavo sūnūs te stiprybę semia". Gal dėl to mūsų tauta išlaikė visus išbandymus, ir nors ją trėmė, tačiau tikrai neištrėmė. Neištrėmė ne tik fiziškai, bet ir mūsų kultūros, identiteto, stiprybės atžvilgiu. Lietuvos kariuomenė viena iš pirmųjų pakėlė praeities simbolius, juos atnaujino, tvirtai laiko rankose. Šiuo metu ji, neabejoju, prilygsta kolegoms Vakaruose pagal savo profesinio pasirengimo lygį", - teigė ministras.

Vėliavos įteikimo proga į susirinkusiuosius taip pat kreipės Lauko pajėgų vadas V. Tutkus. Jis pažymėjo, kad vienas Lietuvos kariuomenės batalionų yra pasirengęs atlikti NATO vykdomas operacijas, šalies kariai dalyvauja tarptautinėse misijose Kosove, Bosnijoje, Afganistane bei Irake.

Lauko pajėgų vėliavoje pavaizduota istorinė lauko etmono buožė, apjuosta laurų ir ąžuolo lapų - stiprybės simbolių girliandomis. Piešinio autorius - vyriausiasis kariuomenės dailininkas Liudas Gedminas. Vėliavą išsiuvinėjo dailininkė Irena Vabalienė. Raudonos spalvos fone buožė, laurų ir ąžuolo lapai išsiuvinėti aukso atspalvio veliūru. Vėliavos kotas nudažytas Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės Žemaitijos, Vilniaus ir Trakų vaivadijas simbolizavusiomis balta, mėlyna ir raudona spalvomis.

2001 metų spalio 11 dieną įkurtos Lauko pajėgos iki šiol savo kovinės vėliavos neturėjo.

Lietuvos kariuomenės lauko pajėgų vadovybė kūrėsi 2001 m., kai buvo patvirtinti etatai bei paskirti pirmieji karininkai. Brigados generolas V. Tutkus Lauko (sausumos) pajėgų vadu buvo paskirtas 2001 m. rugpjūčio 13 d.