Tai jau antras parlamentaras, šiomis dienomis palikęs Liberalų demokratų partiją. Ketvirtadienį iš šios partijos pasitraukė parlamentaras Jonas Lionginas.

E. Maldeikis ir J. Lionginas buvo R. Pakso Vyriausybės ministrai, laikomi artimais šio eksprezidento bendražygiais. Jie sakė, kad kol kas nesvarsto galimybės įstoti į kokią nors kitą partiją. Kol kas jie lieka ir Seimo Liberaldemokratų frakcijos nariais.

E. Maldeikis sakė, kad tokį jo apsisprendimą paskatino netinkama partijos strategija ir taktika. "Ilgai ir nuobodžiau valdyboje išsakydavau savo nuomonę, kad partijos strategija ir taktika yra bloga ir veda į niekur, į partijos įtakos praradimą", - sakė E. Maldeikis.

Jo nuomone, tai veda į partijos atsidūrimą radikalų pusėje, už Lietuvos politinės sistemos ribų. "Man tas radikalizmas yra visiškai nepriimtinas. Tokia tendencija ir tokia kryptis - tai pagrindinis mano pasitraukimo motyvas", - pažymėjo E. Maldeikis.

Kitas motyvas, anot jo, tai - partijos strategija ir taktika artėjančiuose Seimo rinkimuose, taip pat iš to išplaukiantys ir organizaciniai dalykai. "Europarlamento rinkimai - tai tik mažas fragmentas viso to, kas vyksta. Aš nematau daugiau prasmės dalyvauti šios partijos veikloje", - sakė E. Maldeikis.

J. Lionginas ir E. Maldeikis buvo įrašyti liberaldemokratų sąrašo į Europarlamentą pirmaisiais kandidatais: E. Maldeikis - pirmuoju numeriu, J. Lionginas - trečiuoju. Liberalų demokratų partija Europarlamento rinkimuose surinko 6,8 proc. rinkėjų balsų ir iškovojo vieną mandatą Europos Parlamente. Tačiau šis mandatas, suskaičiavus rinkėjų pirmumo balsus, teko ne pirmuoju numeriu įrašytam E. Maldeikiui, o iš antros į pirmą vietą sąraše pakilusiam Rolandui Pavilioniui.

E. Maldeikis ir J. Lionginas buvo R. Pakso Vyriausybės ministrai, laikomi artimais šio eksprezidento bendražygiais.