Jungtinei Seimo frakcijai priklausantis Valdemaras Valkiūnas raštu kreipėsi į premjerą Andrių Kubilių su siūlymu VPT papildomai įdarbinti 200 naujų darbuotojų. Tokį apskritą skaičių parlamentaras sakė pasirinkęs tik kaip atspirties tašką ir tikino nesiaiškinęs, kiek valstybės biudžetui atsieitų toks specialistų gretų gausinimas. "Dėl to kelis kartus teko kalbėti su Ž.Plytniku, tad pasirinktas skaičius yra šiek tiek pamatuotas. Tačiau jis tėra preliminarus, dėl jo dar galima diskutuoti", - LŽ teigė politikas.

Jam antrinantis Seimo Darbo frakcijos atstovas Mečislovas Zasčiurinskas siūlė atkreipti dėmesį ir į VPT specialistų darbo užmokestį. "Tiesiogiai su viešaisiais pirkimais dirbančių specialistų atlygis - apie 2 tūkst. litų. Argi tai galima vadinti atlyginimu, jei kitoje barikadų pusėje esantys asmenys uždirba kelis kartus daugiau?" - LŽ pabrėžė parlamentaras. Pasak jo, suprantama, kad VPT apmokyti specialistai anksčiau ar vėliau pereina dirbti į privatų sektorių.

VPT direktorius Žydrūnas Plytnikas taip pat neslepia ambicijų savo pavaldinių armiją padidinti keletą kartų, tačiau tvirtina kol kas atsimušantis į valstybės vadovų tylos sieną. Aukščiausiems krašto vadovams išsiųstame oficialiame rašte Ž.Plytnikas prašo VPT pareigybių skaičių nuo esamų 72 padidinti iki 277. Institucijos skaičiavimais, nauji valstybės tarnautojai metinius biudžeto asignavimus padidintų apie 12,3 mln. litų, taip pat prireiktų naujų patalpų ir inventoriaus.