Triukšmas kilo dėl miesto tarybos reglamento pakeitimo. Pakeitimais siūlyta įtvirtinti nuostatą, kad sostinės tarybos komitetų posėdžiuose kvorumas susidaro tokiu atveju, jei dalyvauja bent pusė komitetų narių. A. Zuokas šį klausimą siūlė svarstyti skubos tvarka ir paskelbė balsavimą.
Dauguma tarybos narių pasisakė už, o meras paskelbė, kad reglamento pakeitimams pritarta.

Tuomet opozicija suskubo reikalauti pakartotinio balsavimo – esą jie balsavo už klausimo svarstymą skubos tvarka, bet ne už patį reglamento pakeitimą. Tačiau A. Zuokas į šiuos argumentus nereagavo ir pakartotinio balsavimo nepaskelbė.

Buvęs sostinės meras, konservatorius Raimundas Alekna DELFI teigė, esą A. Zuokas reglamento pakeitimus patvirtino apgaule. Anot R. Aleknos, tokie pakeitimai leis sprendimus sostinės tarybos komitetuose tvirtinti absurdiška tvarka, mat bus atvejų, kai sprendimo priėmimui pakaks ir vieno balso.

„Tarkim, du iš keturių komiteto narių posėdyje negali dalyvauti. Yra tiktai du komiteto nariai, ir jų nuomonės nesutampa. Sprendimas priimamas vieno komiteto nario – komiteto pirmininko – balsu, nes jo balsas yra lemiamas. Tai nusižengia bet kokiems demokratijos principams“, - stebėjosi R. Alekna.

Anot jo, tokiu būdu į tarybą keliaus sprendimai, kurie komitetuose bus patvirtinti dirbtinai.

Kelią tokiems veiksmams ketinama mėginti užkirsti per Seimą. „Sutarėme, kad kreipsimės į Seimą, kad padarytų įstatymo pataisą. Kad būtų imperatyvi nuostata, jog kvorumas susidaro tuomet, kai posėdyje dalyvauja daugiau negu pusė komiteto narių“, - sakė R. Alekna.

Apie galimybę skųsti tokiu būdu priimtą tarybos sprendimą teismui konservatoriai kol kas nekalba.