"Vakar įteikiau pareiškimą, kad išstoju iš Liberaldemokratų partijos", - ketvirtadienį patvirtino J. Lionginas.

J. Liongino manymu, Liberaldemokratų partijoje niekas nesikeičia, partija aiškiai stokoja naujų idėjų ir gerokai pervertina savo galimybes artėjančiuose Seimo rinkimuose.

"Ambicijų laimėti apie 50 vietų Seime, aišku, gali būti. Bet šiuo atveju derėtų realiai įvertinti savo jėgas. Europarlamento rinkimai, kuriuos laikau generaline repeticija prieš Seimo rinkimus, aiškiai parodė, jog partijos perspektyvos nėra geros. Naujų idėjų negirdžiu, o galvoti, kad vien mitingais ir ugningomis kalbomis pelnysime žmonių pasitikėjimą, - tikrai klaidinga", - sakė J. Lionginas.

J. Lionginas buvo Liberalų demokratų partijos valdybos narys ir laikytas vienu artimiausių šią partiją įkūrusio bei jai vadovavusio eksprezidento Rolando Pakso bendražygių. J. Lionginas, kaip ir E. Maldeikis, buvo R. Pakso Vyriausybės ministrai.

"Matau, kad partija krypsta į kraštutinį liberalizmą. Tuo tarpu mano pažiūros, moraliniai įsitikinimai yra visiškai priešingi šiai krypčiai", - dėstė savo sprendimo motyvus J. Lionginas.

Jis sakė kol kas pasitraukęs iš Liberaldemokratų partijos, tačiau dar tebesąs Liberalų demokratų frakcijos Seime narys. J. Lionginas teigė kol kas nežinąs, į kokią kitą partiją gali pereiti.

J. Lionginas apie savo pasitraukimą iš liberaldemokratų gretų buvo pareiškęs ir praėjusių metų lapkričio pabaigoje - jau prasidėjus skandalui dėl tuometinio Prezidento R. Pakso ir jo komandos veiklos. Tačiau vėliau J. Lionginas savo išstojimo iš partijos pareiškimus atsiėmė.

"Tuomet susvyravau, nes tuomet jau buvo prasidėję R. Pakso apkaltos procesai, buvau linkęs ginti silpną", - teigė J. Lionginas, patikinęs, jog šį kartą jo apsisprendimas esąs tvirtas.

Eltos žiniomis, iš liberaldemokratų gretų žada pasitraukti ir kitas artimas R. Pakso bendražygis E. Maldeikis. "Kol kas negaliu to patvirtinti", - ketvirtadienį sakė E. Maldeikis, tačiau ir nepaneigė tokios galimybės.

J. Lionginas ir E. Maldeikis buvo įrašyti liberaldemokratų sąrašo į Europarlamentą pirmaisiais kandidatais: E. Maldeikis - pirmuoju numeriu, J. Lionginas - trečiuoju. Liberalų demokratų partija Europarlamento rinkimuose surinko 6,8 proc. rinkėjų balsų ir iškovojo vieną mandatą Europos Parlamente. Tačiau šis mandatas, suskaičiavus rinkėjų pirmumo balsus, teko ne pirmuoju numeriu įrašytam E. Maldeikiui, o iš antros į pirmą vietą sąraše pakilusiam Rolandui Pavilioniui.