Tačiau scenoje ištartas šis vietovardis taip įskaudino gyvenvietės žmones. Liūdyniškiai surinko parašus ir pareikalavo, kad teatralai viešai atsiprašytų. Atsiprašymo nesulaukę priemiesčio gyventojai užtarimo kreipėsi į Kultūros ministeriją, nes šį akibrokštą padarė jai pavaldus teatras. Ministerija Liūdynės gyventojų prašymą išgirdo ir yra pasiryžusi stebėti atsiprašymo eigą.

Kultūros viceministras, buvęs operos solistas, Deividas Staponkus Juozo Miltinio dramos teatro ir Liūdynės gyventojų konfliktą vadina nesusipratimu. Vis dėlto gyvenvietės žmonių interesus gynusiam Panevėžio rajono savivaldybės merui Povilui Žaguniui išsiųstame D.Staponkaus pasirašytame rašte teigiama, kad spektaklio kūrėjai tinkamai neįvertino, kokią reakciją gali sukelti per spektaklį ištartas vietovės pavadinimas. Pabrėžiama, kad Kultūros ministerija reiškia susirūpinimą dėl susiklosčiusios padėties, o teatro kolektyvą prašo būti subtilesnį ir jautresnį. Merui atsiųstame rašte patikinta, kad ministerijos atstovai stebės, kokiomis priemonėmis teatralai taisys padėtį. LŽ paprašytas įvardyti minėtas "priemones", kultūros viceministras D.Staponkus atsakė, kad konflikto sprendimo ir atsiprašymo būdą turės pasirinkti teatralai. Esą tai jau paties teatro reikalas.

Tačiau Panevėžio Juozo Miltinio dramos teatro vadovas R.Vikšraitis vakar nepanoro LŽ paaiškinti, kaip žada atsiprašyti atvirai įžeistų Liūdynės gyventojų, ir tikino kultūros viceministro rekomendacijos tai padaryti negavęs.