"Kas nemyli Palangos? Visi myli Palangą", – tokiais teiginiais šventinę kalbą tilto atidarymo ceremonijoje pradėjo Seimo pirmininkė.

Pasak I.Degutienės, gyventojus iš visos Lietuvos vilioja jauki kurorto aplinka, draugiški žmonės, sava, nors ir šalta jūra bei gražios merginos. Ji pastebėjo, kad sinoptikai padarė klaidą, prognozuodami šiltą ir lietingą savaitgalį. Iš tiesų kurorto svečius lepino saulė ir šiluma.

Palangos meras Šarūnas Vaitkus pasidžiaugė, kad kurorto atidarymo šventė priviliojo nemažai poilsiautojų. Vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis nepraleido progos prisiminti, kaip pats jaunystėje šokinėjo nuo Palangos tilto. Tačiau tuoj priminė, kad dabar šito daryti negalima.

Ministras kvietė gerai pasilinksminti kurorto šventėje, o įkaitusius atsigaivinti šaltoje jūroje.

Įteikė simbolinį raktą

Tilto rekonstrukciją atlikusios įmonės "Lemminkainen Lietuva" atstovas Vytautas Babarskis pasidžiaugė, kad Palangos sezono atidarymas sutapo su rekonstrukcijos pabaiga.

"Gražių saulėtekių ir saulėlydžių ant tilto", – palinkėjo įmonės atstovas.

V.Babarskis kurorto merui įteikė simbolinį tilto raktą. Palangos vadovui taip pat įteikta Mėlynoji vėliava, liudijanti apie pajūrio paplūdimių kokybę.

Tilto atidarymo ceremoniją palydėjo šventiniai saliutai.

Nuvarė pardavėjus

Po iškilmingo atidarymo žiūrovams pradėjus skirstytis, prie tilto praeivius šnekino linksmai nusiteikusių vyrukų kompanija. Ji siūlė nusipirkti moteriškus apatinius ir taip prisidėti prie organizuojamų vestuvių. Priėjęs vyriškis panoro įsigyti apatinius.

Pro šalį praėjęs civiliais drabužiais vilkintis policijos generalinio komisaro pavaduotojas Visvaldas Račkauskas netoliese stovėjusiems policijos pareigūnams paliepė pasidomėti jaunuoliais.

Šiems dar bandžius ginčytis, kad jie nieko blogo nedaro, paaiškinta, kad prekiauti galės vėliau, kai po tilto apžiūros išvažiuos valdžios atstovai.

Palangos tiltas į jūrą remontui uždarytas pernai lapkritį.

Nuo 1997 metų jis nė karto nebuvo remontuotas iš pagrindų. Tad ne vienerius metus kalbėta apie tai, kad kurorto simbolis kelia grėsmę poilsiautojams.

Tilto remontas atsiėjo apie 1,5 mln litų.