Režisierius Remigijus Sabulis prezidento darbo kabinete iš A.Paulausko ėmė interviu, taip pat įamžino šį, pasirašinėjantį kai kuriuos dokumentus.

Metraštininkai domėjosi, kokius darbus A.Paulauskas jau nuveikė ir ką dar ketina daryti, klausė, ar jo neslegia laikinumas, kaip įsivaizduoja prezidento institucijos ateitį.

Tai ne pirmas kartas, kuomet kino metraštininkai varsto Prezidentūros duris. Sausio mėnesį, prezidento skandalo įkarštyje, jie kalbino dabar jau nušalintąjį prezidentą Rolandą Paksą, kuris istorijai paliko tris atsakymus apie Prezidentūrą krėtusią krizę.

R.Pakso tada buvo klausta, ar jam buvo netikėta Valstybės saugumo departamento pateikta pažyma ir parlamentarų suformuluoti kaltinimai, kokią prognozuoja Lietuvos ateitį. Prezidentas taip pat buvo paprašytas įvertinti politinę situaciją.

Šis tuomet teigė, kad kalbos apie apkaltą pasigirdo jau kitą dieną po jo laimėtų rinkimų pernai sausį, kad skandalą surengė politiniai oponentai, negalintys susitaikyti su pralaimėtais rinkimais. R.Paksas taip pat sakė esantis įsitikinęs, kad teisė ir teisingumas turi nugalėti.

Balandį metraštininkai grįžo į Prezidentūrą filmuoti Lietuvos kino studijos kuriamo valstybės kino metraščio "Politinė krizė Lietuvoje" ir kalbino konstitucinės teisės profesorę Tomą Birmontienę, kuri archyvui paliko savo mintis apie įvykusį apkaltos procesą, galimą Konstitucijos keitimą, apie aukščiau "visko" Lietuvoje egzistuojančią teisę.

Metraštis skirtas saugoti Lietuvos centriniame valstybės archyve.

Konstituciniam Teismui nustačius, kad R.Paksas triskart šiurkščiai pažeidė Konstituciją ir sulaužė priesaiką, Seimas per apkaltą nušalino susikompromitavusį prezidentą.