Vyriausybei jau atseikėjus 283 tūkst. litų su šešėline ekonomika bei kontrabanda kovojantiems pareigūnams skatinti ir žadant tam dar daugiau lėšų, apie savo pavaldinių darbo rezultatų gerinimą susimąstė ir LDB direktorius Mindaugas Petras Balašaitis, šias pareigas einantis nuo vasario 23 dienos. Nors apie specialaus skatinimo fondo kūrimą ir atitinkamų priedų mokėjimą kol kas užsimenama puse lūpų, neneigiama, kad minėta sistema neapsiribotų padėka už gerą darbą. Tačiau politikai, išgirdę apie tokius užmojus, ragina nepamiršti, kad sunkmetis nėra tik blogas prisiminimas, tad didinti valstybės išlaidas dėl LDB darbuotojų premijavimo yra gerokai per anksti.

LDB vadovas M.P.Balašaitis įsitikinęs, kad sudėtinga padėtis darbo rinkoje verčia jo vadovaujamos įstaigos teikiamų paslaugų kokybę gerinti visomis išgalėmis. LDB vadovo manymu, dėl motyvacinio fondo steigimo išaugsiančios išlaidos neturėtų nieko gąsdinti. "Darbuotojų skatinimas - pagrindas. Žmogaus neskatinti tolygu jį gadinti", - pabrėžė jis.

Tačiau Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto (SRDK) pirmininkas konservatorius Jonas Rimantas Dagys LDB planus vertina skeptiškai. Anot jo, motyvacinio fondo steigimas įmanomas tik esant normalioms ekonomikos sąlygoms. "LDB - biudžetinė įstaiga. Juk jei biudžete nestigtų lėšų, tokia motyvavimo sistema galėtų veikti visose įstaigose", - LŽ teigė J.R.Dagys.

LDB Personalo ir administravimo skyriaus duomenimis, specialisto, dirbančio pagal darbo sutartį, vidutinis atlyginimas atskaičius mokesčius yra iki 1200 litų, valstybės tarnautojo - 1573 litai.