Skaitytojos nuomone, šventos vietos lankymas turėtų būti atviras ir prieinamas visiems. Jos žiniomis, automobilių stovėjimo aikštelė yra įrengta už Europos Sąjungos pinigus, todėl turėtų būti nemokama, nes 2 kilometrus nuo autobusų stotelės iki Kryžių kalno tektų eiti pėsčiomis.

„Šiaulių krašto“ žiniomis, Kryžių kalno infrastruktūros sutvarkymas kainavo apie 5 milijonus litų. Dalis lėšų gauta iš Europos regioninės plėtros fondo, kita dalis — iš Vyriausybės investicijų programos, Privatizavimo fondo. Prisidėjo ir Šiaulių rajono savivaldybė.

Lina Šukienė, Šiaulių rajono turizmo ir verslo informacijos centro vadybininkė, paaiškino: Šiaulių rajono savivaldybės tarybos 2009 metų sprendimu, vietinė rinkliava už automobilių stovėjimą aikštelėje prie Kryžių kalno, priklausomai nuo transporto priemonės rūšies, yra nuo 2 iki 30 litų. „Stovėjimo aikštelė priklauso Šiaulių rajono savivaldybei, prie jos yra įspėjamieji ženklai, kad aikštelė mokama. Kadangi informacinis centras dirba nuo 9 iki 18 valandos, po 18 valandos aikštelė būna atidaryta ir niekas to mokesčio nepaims“, — aiškino vadybininkė.