G.Songaila sulaukė ir dar svaresnės paramos - jį užstojo partijos politikos komitetas, vadovaujamas dešiniųjų patriarcho, europarlamentaro Vytauto Landsbergio. V.Landsbergio vadovaujamas komitetas kreipėsi į partijos tarybą, kad ši apsvarstytų, ar G.Songaila iš partijos buvo pašalintas pagrįstai. Taip pat taryba turėtų pati kreiptis į partijos etikos sargus, kad jie dar kartą apsvarstytų šį klausimą. Be to, politikos komitetas rengia partijos įstatų pataisas, kurios gerokai apribotų partijos etikos sargų galias ir statusą.

Politikos komiteto nariai taip pat piktinosi, kad etikos sargų balsavime dalyvavo buvęs sostinės meras Raimundas Alekna – esą jis buvo asmeniškai suinteresuotas ir turėjo nusišalinti. Konservatoriai „Lietuvos rytui” teigė, kad ir V.Landsbergis laikosi tokios pat nuomonės.

Tačiau europarlamentaras viešai to patvirtinti nenorėjo: „Galiu pasakyti tik tai, ką nusprendėme oficialiai, – reikia koreguoti pašalinimo procedūras, taryba turėtų pasiūlyti dar kartą persvarstyti šį klausimą. Tai – jautrus dalykas, todėl jis turėtų būti svarstomas partijos struktūrų viduje.”