Liustracijos komisijos pirmininko Algimanto Urmono duomenimis, per penkerius metus komisija svarstė 447 asmenų, galėjusių slapta bendradarbiauti su buvusios SSRS specialiosiomis tarnybomis, veiklą. 2005-aisiais domėtasi 83 tokiais asmenimis, 2006 m. - 35, 2007 m. - 3, 2008 m. - 15, 2009 m. - 4, 2010 m. - 307.

Tik 57 asmenys iš 447 buvo pripažinti slapta bendradarbiavę su minėtomis tarnybomis, apie tai buvo paskelbta viešai. Tačiau 389 asmenys, pritrūkus įrodymų, taip ir nebuvo pripažinti slapta bendradarbiavę su tomis tarnybomis. Dėl vieno asmens galutinis sprendimas nepriimtas.

"Mano nuomone, liustracija savo funkcijų neįvykdė. Kas tie liustruoti asmenys? Tai tie, kurie nedaro jokios įtakos visuomeniniams procesams", - LŽ teigė A.Urmonas. Pasak jo, daugelio tų, kurie nebuvo pripažinti bendradarbiavę su slaptosiomis tarnybomis, bylos buvo išvežtos, telikę tik fragmentai.

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Arvydas Anušauskas patikino, kad apie Liustracijos komisijos paleidimą kol kas tikrai negalvojama. "Ji galės susirinkti, kai atsiras kokių nors naujų dokumentų. Kartais net palėpėse jų dar randama", - sakė parlamentaras. A.Anušausko žiniomis, LGGRTC viešinti KGB dokumentus pradės jau rytoj, gegužės 11-ąją.