Tai R. Paksas žurnalistams pareiškė po balsavimo sostinės Antakalnio mikrorajone esančioje Šilo rinkimų apylinkėje, tačiau pažymėjo, kad "prognozės yra kaip meteorologija".

"Jei aš būčiau kandidatavęs, būčiau išlošęs jau pirmajame ture", - sakė R. Paksas, kurį į rinkimų apylinkę apie 13.30 val. atlydėjo kartu balsavusi žmona Laima bei sūnus Mindaugas.

Tai, kad R. Paksas būtų "be konkurencijos" nugalėjęs pirmalaikiuose Prezidento rinkimuose, jei jam būtų leista juose dalyvauti, žurnalistams tvirtino ir apie 11 val. balsavusi R. Pakso duktė Inga. Ją į balsavimo apylinkę atlydėjo draugas Aivaras Stumbras.

Po kiek daugiau nei 13 mėnesių prezidentavimo R. Paksą šių metų balandžio pradžioje apkaltos būdu už šiurkščius Konstitucijos pažeidimus bei priesaikos sulaužymą nuo pareigų nušalino Seimas.

Gegužės pabaigoje Konstitucinis Teismas konstatavo, jog per apkaltą nuo Prezidento pareigų už šiurkštų Konstitucijos pažeidimą ir priesaikos sulaužymą nušalintas asmuo niekada negali būti renkamas Prezidentu ar Lietuvos Seimo nariu. Tai galutinai užkirto kelią R. Paksui dalyvauti pirmalaikiuose Prezidento rinkimuose bei užimti kitas valstybines pareigas, kuriose reikia prisiekti.

R. Paksas Lietuvos bei kelių Rusijos televizijos stočių žurnalistams tvirtino tikrai nedirbsiąs K. Prunskienės komandoje, jei jai pavyktų nugalėti Prezidento rinkimuose.

"Sieksiu, kad rudenį į Seimą patektų labai daug gerų žmonių, kurie tęstų mano pradėtus darbus", - sakė R. Paksas. Jis tvirtino šiuo metu gyvenantis iš santaupų, o apie darbo paieškas galbūt galvosiantis po Seimo rinkimų.

"Vyras nežada pasitraukti iš politikos", - žurnalistams teigė L. Paksienė, neatskleidusi, už ką balsavo.

Prieš kelias savaites R. Paksą remiančios Liberalų demokratų partijos vadovai buvo paskelbę, jog savo rinkėjus ragins nebalsuoti nė už vieną kandidatą - iš balsavimo biuletenių išbraukti visas penkias kandidatų pavardes ir apačioje įrašyti R. Pakso pavardę.

R. Paksas žurnalistams tvirtino, kad tai buvo ne jo, o partijos pozicija. Prieš kelias dienas R. Paksas viešai pareiškė paramą valstybės vadovo posto siekiančiai K. Prunskienei.

Dėl Prezidento posto šiemet varžosi Valdas Adamkus, Petras Auštrevičius, Vilija Blinkevičiūtė, Česlovas Juršėnas ir Kazimiera Prunskienė.

241 kandidatas, kuriuos iškėlė 12 partijų ir viena koalicija, kovoja dėl Lietuvai skirtų 13 europarlamentarų mandatų.