Leidinio tikslas, pasak redaktorių, yra prisidėti prie “konstruktyvios diskusijos Šiaurės Atlanto klausimais“. Todėl straipsniuose nebūtinai bus išreiškiama oficiali valstybių narių arba NATO nuomonė, arba politika.

Tai veikiau akademinis leidinys, aptariantis aktualiausius Aljanso klausimus, pateikiantis įvairių, net kontroversiškų nuomonių diskutuojamomis temomis.

Leidinyje reguliariai skelbiama knygų apie NATO apžvalga, pateikiami aktualūs interviu.

Leidinys turėtų būti labai informatyvus studijuojantiesiems ir įdomus bet kuriam, siekiančiam giliau ir plačiau suvokti kintančią saugumo situaciją pasaulyje bei transatlantinio Aljanso atsinaujinimą reaguojant į naująsias grėsmes, kartu išlaikant jo sukūrimo ir egzistavimo pagrindą – kolektyvinės gynybos principą.

Lietuvai tapus Aljanso nare, kiekvienas šalies pilietis gali aktyviau įsitraukti į Aljanso politikos formavimą, platesnį Lietuvos saugumo politikos krypčių svarstymą.

Leidėjai tikisi, kad leidinys lietuvių kalba prisidės prie Lietuvos visuomenės informavimo ir jos įtraukimo į diskusijas Aljansui aktualiais klausimais.

Leidinį galima užsiprenumeruoti, skaitytojai kviečiami siųsti redakcijai komentarus.

Pirmajame lietuviškame numeryje, pavadintame „NATO partnerystės – kelias pirmyn“, apžvelgiama abiejų Aljanso partnerystės iniciatyvų - Partnerystės taikos labui ir Viduržemio jūros dialogo - laimėjimai per dešimtmetį nuo jų sukūrimo ir svarstoma, kaip šias iniciatyvas būtų galima sustiprinti atsižvelgiant į saugumo aplinkos pokyčius.