ELTA primena, jog praėjusios kadencijos tarybos posėdžiuose tuometinė opozicija dažnai priekaištavo valdančiajai Kauno savivaldybės "Sėkmės koalicijai", kad ši "viską susigrobė pati. Ir netgi pirmininką iš savų parinko Antikorupcijos komisijos, turinčios prižiūrėti bei "sergėti nuo paklydimų" savivaldybės tarnautojus.

Komisija - labai svarbi, nes jei kas negero vis tik įvyko, ji pirmoji privalo vertinti tarnautojų veiksmus, ar jie - ne su korupciniu "kvapu".

Galima teigti, tos pačios valdžios ir postų dalybų nuostatos išliko ir pradėjus darbą naujai Kauno miesto tarybai. Nors aršūs buvusių valdančiųjų kritikai patys dabar tapo valdančiąja dauguma.

Privatizavimo komisijai Kauno savivaldybėje nuo šiol vadovaus pedagogė ir Seimo narės Birutės Vėsaitės padėjėja socialdemokratė Orinta Leiputė. Pavadinimų sumanymo ir atminimo įamžinimo komisijai - "Jaunosios Lietuvos" atstovas Stasys Buškevičius (tą pačią sritį kuruojančio vicemero Stanislovo Buškevičiaus sūnus).

Tačiau tarybos narių etika rūpintis patikėta Etikos komisijai, kurios vadove patvirtinta Tvarkos ir teisingumo partijos, Kaune nepriklausančios valdančioms politinėms jėgoms, atstovė - buvusi mero pavaduotoja Loreta Kekienė. Tarybos veiklos reglamento ir procedūrų bei Teismų sprendimų ir nutarčių kontrolės komisijoms vadovaus Lietuvos liberalų sąjūdžio narys Simonas Kairys. Mažiausiai rūpesčių turinčiai Peticijų komisijai (nes nedažnai kauniečiai su peticijomis valdžios dėmesio prašo) vadovaus valdantiesiems jau nebepriklausančių konservatorių atstovas (irgi - buvęs meras) Gediminas Budnikas.

Beveik visų Kauno miesto tarybos komitetų pirmininkai praėjusią savaitę buvo išrinkti iš koalicijos atstovų, tik vieną - Kontrolės komitetą - valdys buvęs Kauno meras konservatorius Andrius Kupčinskas. Bet pašonėje jis turės pavaduotoją Arvydą Garbaravičių.