„Tas antilenkiškas kontekstas visų yra labai gražiai priimamas – nuo kairiųjų, iki dešiniųjų, pradedant nuo G. Songailos ir baigiant Justinu Karosu, kuris siūlė lenkams apskritai vykti į Lenkiją, jeigu jie nesupranta, kad čia Lietuvos valstybė ir nesugeba integruotis. Kai kurie politikai tiesiog analizuoja statistiką, apklausas, internetinius pasisakymus ir tokiu būdu bando rinkti sau taškus. Aš ypač kalbu apie mūsų Seimo pirmininkę, kuri kovodama dėl pirmos vietos savo partijoje ieško šalininkų dešinėje savo partijos pusėje bei pasirinko antilenkišką retoriką, - diskusijoje teigė signataras.

Jo teigimu, Seimo pirmininkė I. Degutienė veikiausiai nori įsitvirtinti didžiojoje politikoje, bet esą jai gali sektis sunkiai, nes vien populizmo užsitikrinti paramai, anot Č. Okinčico, nepakanka.

Česlavas Okinčicas
„Ir nors labai gaila, ji labai simpatiška ponia ir galėtų užimti deramą vietą Lietuvos politikų tarpe, bet aš nemanau, kad turi šansų, nes vartoja tokią populistinę retoriką“, - svarstė Č. Okinčicas.

DELFI primena, kad dėl TS-LKD pirmininko posto į kovą stojo premjeras Andrius Kubilius ir Seimo pirmininkė I. Degutienė.
Ši politikė yra išsakiusi neigiamą nuomonę apie konservatorių bandymus Vilniaus mieste sudaryti valdančią daugumą su Valdemaro Tomaševskio Lietuvos lenkų rinkimų akcijos ir Rusų aljanso bloku.

„Pirmiausia norėčiau patikslinti – sudaryti koaliciją ne su lenkais, o V. Tomaševskio bloku, kuriame yra du Rusų aljanso žmonės ir vienas iš jų buvęs KGB darbuotojas, kuris veikė ir, ko gero, veikia toliau prieš Lietuvos nepriklausomybę ir prieš Lietuvos valstybę. Todėl šiuo klausimu turiu griežtą poziciją, dar kartą išsakau, kad tikrai tie žmonės, kurie veikia prieš Lietuvos valstybę, šiuo atveju aš kalbu apie V. Tomaševskio bloko iš Rusų aljanso vieną žmogų, taigi aš manau, kad TS-LKD su V. Tomaševskio bloko atstovais koalicijoje būti negali“, - yra teigusi I.Degutienė.

Politikė taip pat yra išsakiusi nuomonę, kad nesantaiką tarp lietuvių ir lenkų kursto būtent V. Tomašvekis, o esą Lietuvos lenkų rinkimų akcija ir yra sukurta nesantaikos kurstymui.