Prieš posėdį prisiekė nauja miesto tarybos narė Daina Urbonavičienė. Ji taryboje pakeitė su Artūro Zuoko koalicijos sąrašu į tarybą išrinktą Valdą Klimantavičių, tapusį savivaldybės administracijos direktoriumi.

Liberalai ir LiCS lieka be valdžios postų

Jau posėdžio pradžioje miesto taryba ėmėsi svarstyti naujojo administracijos vadovo pavaduotojus. Į šiuos postus pasiūlyti Gintaras Tamošiūnas ir Ritas Vaiginas. Abiejų jų kandidatūras pateikė Darbo partijos frakcija.

G. Tamošiūnas administracijos direktoriaus pavaduotojo kėdėje turėtų pakeisti Liberalų ir centro sąjungos, nepatekusios į šios kadencijos miesto tarybą, deleguotą Virginijų Dastiką. R. Vaiginas – Gerardą Aidigintą Jurkonį, priklausantį Liberalų sąjūdžiui, rinkimuose Vilniuje taip pat patyrusiam fiasko.

G. Tamošiūnas jau devynerius metus dirba savivaldybėje – tai vienas iš pareigūnų, atsakingų už viešąją tvarką. Politikas dalyvavo savivaldos rinkimuose kaip nepriklausomas kandidatas, tačiau ženklesnės vilniečių paramos nesulaukė.

R. Vaiginas pastaruosius šešerius metus dirbo valstybės tarnyboje, keletą metų užėmė Kūno kultūros ir sporto departamento direktoriaus pavaduotojo postą. Pastaruoju metu jis dirbo Lietuvos krepšinio federacijoje. Politikas įsipareigojo atsisakyti šių pareigų, jei bus patvirtintas Vilniaus savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoju.

R. Vaiginas 27 balsais iš 51 patvirtintas administracijos direktoriaus pavaduotoju. G. Tamošiūno kandidatūrą savivaldybės taryba atmetė – tai pirmasis rimtas A. Zuoko koalicijos pralaimėjimas šios kadencijos miesto taryboje.

V. Dastikas laikinojo administracijos direktoriaus pavaduotojo postą išlaikė.

Konservatoriai čia pat pasinaudojo proga ir pasiūlė valdančiosios koalicijos sudėtyje esantiems politikams palikti A. Zuoko flangą miesto taryboje.

Tiesa, antausį gavo ir konservatoriai – jų atstovo Vido Urbonavičiaus kandidatūra į tarybos Kontrolės komiteto pirmininkus buvo atmesta didžiule balsų dauguma.

Konservatorius Raimundas Alekna tai pavadino valdančiųjų kerštu už tai, kad buvo atmesta G. Tamošiūno kandidatūra.

A. Zuokas pareiškė, kad V. Urbonavičius kitame posėdyje nebegalės būti teikiamas Kontrolės komiteto vadovu – esą opozicija turės surasti kitą kandidatą.

A.Zuoko dauguma – nedidelė

Beje, dar prieš pradedant svarstyti miesto aktualijas, sostinės konservatoriai pasiskelbė opozicine frakcija. Pradėjus tarybos darbotvarkės svarstymą, pradėjo ryškėti, kad palaikymas A. Zuokui nėra itin stiprus.

Konservatoriams pritrūko tik vieno balso, kad iš darbotvarkės būtų pašalintas klausimas dėl miesto tarybos nario skyrimo į Vilniaus teritorinės ligonių kasos stebėtojų tarybą. Vėliau opozicija pasiekė, kad iš tarybos darbotvarkės būtų pašalinti mokyklų pertvarkos klausimai.