Advokatas prašė teismo atidėti posėdį nepaskiriant konkrečios datos, kad teisiamajam būtų duota galimybė išgyti. Tačiau teisėja Jolanta Čepukėnienė vis dėlto nutarė paskirti orientacinę kito posėdžio datą - liepos 1 d.

Į šį posėdį turėtų būti kviečiami dar neapklausti liudytojai - buvęs Rolando Pakso patarėjas Gintaras Šurkus, Vilniaus miesto tarybos narys Juozas Imbrasas ir Lietuvos laisvės lygos lyderis Antanas Terleckas.

V. Mazuronio ir jo advokato prašymu teismas taip pat ketina apklausti Vilniaus universiteto profesorę Evaldą Jakaitienę. Byloje yra šios lietuvių kalbos specialistės išvada apie V. Mazuronio teiginį: "Visiškai neaiškūs Seimo Pirmininko motyvai į mitingą atsiųsti Valerijų Ivanovą". Apie šį sakinį dėl praėjusio gruodžio mitingo ir sukasi visi teisiniai ginčai.

V. Mazuronis nepripažįsta kaltinęs A. Paulauską dėl to, kad šis pakvietė į mitingą buvusios prosovietinės organizacijos "Jedinstvo" lyderį V. Ivanovą.

Gegužės 20 d. surengtame teismo posėdyje V. Mazuronis aiškino, kad šis ir kiti 2003 m. gruodžio 22 d. paskelbto Liberalų demokratų partijos vadovybės pareiškimo sakiniai buvę ne teiginiai, o tik klausimai ir bandymai išsiaiškinti motyvus, kurie esą galėjo paskatinti A. Paulauską taip pasielgti - pakviesti V. Ivanovą.

Tuo tarpu kalbos specialistė prof. E. Jakaitienė pateikė išvadą, kad iš minėto sakinio galima suprasti būtent tai, jog A. Paulauskas siuntė į mitingą V. Ivanovą.

Paties A. Paulausko vertinimu, sutapatindami jį su V. Ivanovu, pareiškimo autoriai aiškiai siekė nešvarių politinių tikslų - pažeminti, įžeisti ir apšmeižti, - nes V. Ivanovo reputacija ir buvusi antivalstybinė veikla kompromituoja ne tik jį patį, bet ir tuos žmones, su kuriais jis bendrauja.

Pagal Baudžiamojo kodekso 154 straipsnio 2 dalį už kito asmens apšmeižimą per visuomenės informavimo priemones V. Mazuroniui gali būti paskirta bauda, areštas arba kalėjimas iki dvejų metų.

Vilniaus miesto 3-iosios apylinkės teismas ketvirtadienį planuoja toliau nagrinėti kito buvusio R. Pakso patarėjo - G. Šurkaus - baudžiamąją bylą dėl A. Paulausko šmeižimo. Liudyti šio teismo posėdyje kviečiamas R. Paksas.