Naujasis administracijos vadovas darbą pradeda nuo ketvirtadienio.

Administracijos direktoriaus pavaduotojais išrinkti Liberalų sąjūdžio atstovas Ramūnas Gatautis, "jaunalietuvis" Raimundas Miladauskas ir "darbietis" Andrius Stankevičius.

Posėdyje A.Navakauskas sulaukė klausimų apie administracijos pertvarką, dėl kurios naujoji taryba nusprendė ankstesniame posėdyje, kai administracijos vadovas dar nebuvo išrinktas.

Socialdemokratas pabrėžė, kad administracijos darbuotojai turi būti skiriami ne pagal politinę priklausomybę, o pagal kompetenciją.

Anot jo, prieš imantis reorganizacijos, reikia susipažinti su pradėtais projektais, politikų pasiūlymais, o ne daryti "reformą dėl reformos". Savo ruožtu A.Navakauskas teigė turintis savo supratimą šiuo klausimu ir žadėjo būti iniciatyvus.

"Bet kokia reorganizacija - labai jautrus dalykas, ir į šituos reikalus reikia atsižvelgti kvalifikuotai, pasvertai, pamatuotai", - kalbėjo jis.

Kelių frakcijų, tarp jų - konservatorių, atstovai posėdyje pareiškė esantys patenkinti A.Navakausko požiūriu, įskaitant ir tai, kad jis kalba apie administracijos darbuotojų kompetenciją, o ne politinę priklausomybę.

Praėjusią savaitę administracijos direktoriaus paskirti nepavyko dėl procedūrinių pažeidimų.

Balandžio pradžioje iš administracijos direktorių atsistatydinus į miesto tarybą išrinktai konservatorei Editai Gudišauskienei, šias pareigas buvo pavesta laikinai eiti Zenonui Abramavičiui.

Mero pavaduotojai pasiskirstė darbo veiklos sritimis

Ketvirtadienį Kauno miesto savivaldybės taryba patvirtino visų trijų miesto mero pavaduotojų kuruojamas veiklos sritis.

Stanislovas Buškevičius kuruos klausimus susijusius su energetika, kino menu, atminimo įamžinimu, neformaliu švietimu ir ugdymu, socialiniais reikalais, sportu, sveikata be turizmu.

Kęstučio Kriščiūno darbo veiklos sritys bus susijusius su aplinkos gerinimo ir ekologijos, ekonominės plėtros ir investicijų, miesto ūkio, savivaldybės turto ir statybų priežiūros, urbanistikos ir architektūros bei verslo skatinimo ir sąlygų verslo plėtrai sudarymo klausimais.

Ir trečiasis mero pavaduotojas Povilas Mačiulis kuruos elektroninės savivaldos, jaunimo reikalų, kultūros, ryšių su nevyriausybinėmis organizacijomis bei švietimo klausimus.