Už šią Seimo pirmininkės pasiūlytą kandidatūrą balsavo 71 Seimo narys, 39 buvo prieš, 10 parlamentarų susilaikė, 8 rasti biuleteniai yra negaliojantys.

"A. Čapliką visi pažįstame ne pirmus metus. Jis yra patyręs politikas, aktyvus visose srityse, niekada nestokojantis iniciatyvų, geras kolega, turintis daug organizacinių sugebėjimų", - iš Seimo tribūnos sakė I. Degutienė.

Seimo vicepirmininko postas liko laisvas, kai liberalcentristas Raimondas Šukys buvo paskirtas sveikatos apsaugos ministru.

Pasak I. Degutienės, A. Čaplikas galės talkinti pirmininkaujant Seimo posėdžiams, atlikti kitus darbus, taip būtų sumažintas padidėjęs darbo krūvis kitiems pavaduotojams.

Seimo opozicijos atstovai neturėjo priekaištų dėl A. Čapliko kompetencijos, tačiau priekaištavo dėl išlaidavimo.

"Trūksta solidarumo su tais žmonėmis, kuriuos palietė mūsų nepopuliarūs sprendimai", - sakė "tvarkietis" Andrius Mazuronis.

"Ar jau krizė Lietuvoje baigėsi, ar mes jau grąžinome sumažintas pensijas? Man atrodo, kad ne. Kodėl Seimo Pirmininkė viešai kviečia išlaidauti? Tai labai stipriai primena politinę pakišą už lojalumą", - sakė Seimo frakcijos Tvarka ir teisingumas seniūnas Valentinas Mazuronis.

Seimo opozicijos lyderis "darbietis" Vytautas Gapšys suabejojo, ar šiuo metu yra būtina didinti pavaduotojų skaičių, ypač kai neaišku, kokias jis atliks funkcijas.

Seimo Pirmininkės duomenimis, A. Čaplikui tapus Seimo vicepirmininku jo atlyginimas padidėtų tik apie 900 litų.

A. Čapliko kandidatūrą Seimo Pirmininkei pateikė Jungtinė (Liberalų ir centro sąjungos ir Tautos prisikėlimo partijos) frakcija Seime.

Šiuo metu I. Degutienė turi 4 pavaduotojus - Virginiją Baltraitienę, Česlovą Vytautą Stankevičių, Česlovą Juršėną, Algį Kašėtą.