Kauno socialdemokratai į šį postą buvo sutarę siūlyti Antaną Navakauską.
Administracijos direktoriaus pavaduotojais buvo numatyti Liberalų sąjūdžio atstovas Ramūnas Gatautis, "jaunalietuvis" Raimundas Miladauskas ir Darbo partijos pasiūlytas Andrius Stankevičius.

Klausimai ir dėl administracijos direktoriaus, ir dėl jo pavaduotojų skyrimo buvo įtraukti į ketvirtadienio tarybos posėdžio darbotvarkę, bet mero Rimanto Mikaičio siūlymu taryba juos išbraukė.

Meras savo siūlymą motyvavo tuo, kad buvo padaryti procedūriniai pažeidimai teikiant projektus.

"Nesinorėtų, kad pradėtume tarybos kadenciją pažeisdami reglamentą ir įstatymą. (...) Noras buvo mūsų daryti sprendimus kuo greičiau, užduoti tempą, deja, esame įklampinti į tam tikras biurokratines taisykles", - kalbėjo meras.

"Projektai tarybos nariams pateikti pavėluotai, nesilaikant reglamento ir gali būti pripažinti neteisėtais", - jam antrino Vyriausybės atstovė Kauno apskrityje Rasa Noreikienė.

Kai kurie tarybos nariai piktinosi, kad neišrinkus administracijos vadovo, nebus pradėti Kaunui svarbūs darbai.

"Jei dirbsime tokiu principu, nepajudėsime nė vienu klausimu. (...) Iš mūsų juoksis ir miestiečiai, ir žurnalistai", - sakė vicemeras socialdemokratas Kęstutis Kriščiūnas.

Savivaldybės administracijoje taip pat kilo nepasitenkinimas dėl to, kad neišrinkus naujų administracijos vadovų, siūlyta priimti sprendimą dėl administracijos pertvarkos plano rengimo. Nepaisant to, taryba pritarė pavesti administracijos direktoriui parengti šį planą.

Anot Darbo partijos atstovo Gintaro Jono Furmanavičiaus, "dalies miesto administracijos darbuotojų kompetencija net juoko nebekelia, tik ašaras". Jis tikino, kad departamentų, skyrių vadovų postų dalybų pagal partinę priklausomybę nebus.

Administracijos vadovus tikimasi išrinkti po savaitės.

Balandžio pradžioje iš administracijos direktorių atsistatydinus į miesto tarybą išrinktai ligi konservatorei Editai Gudišauskienei, šias pareigas buvo pavesta laikinai eiti Zenonui Abramavičiui.

Kauno miesto meru praėjusią savaitę išrinktas Liberalų sąjūdžio atstovas R.Mikaitis. Jis šiose pareigose pakeitė konservatorių Andrių Kupčinską.