Buvęs sostinės vadovas R. Alekna sako svarstantis arba sugrįžti dirbti premjero Andriaus Kubiliaus patarėju, arba vėl imtis medicinos praktikos, mat yra diplomuotas gydytojas psichiatras bei psichoterapeutas.

Kauno mero pareigas anksčiau ėjęs A. Kupčinskas sako kol kas ketinantis atostogauti, tačiau užsimena turįs pasiūlymų dirbti politikos srityje bei akademinėje sferoje.

„Šiaip turiu vieną kitą pasiūlymą, bet manau, kad apsispręsiu birželio mėnesį. Vienas pasiūlymas yra iš politinės srities, kitas – iš akademinės, bet tikrai nedarysiu skubotų sprendimų, dabar tiesiog tik savaitė prabėgo, tad laiko yra. Be to, kadangi esu neišnaudojęs apmokamų atostogų, tai reikia kol kas atsikvėpti po visos kadencijos maratono“, - DELFI sakė A. Kupčinskas.

Politikas yra baigęs Vytauto Didžiojo universitetą (VDU), įgijęs istorijos-politologijos bakalauro laipsnį bei informacijos-komunikacijos magistro laipsnį.

Raimundas Alekna
R. Alekna taip pat sako kol kas turįs du galimus variantus.

„Kalbėjausi su premjeru, yra vienas iš galimų variantų, kad galbūt grįžčiau į patarėjus. Tai vienas variantas. Kitas variantas, grįžti į medicininę praktiką. Kol kas tiek“, - pasakojo buvęs Vilniaus meras.

Paklaustas, ar medicininėje praktikoje jo pertrauka ne pernelyg ilga, R. Alekna su tuo sutiko: „Dėl to būtų pats laikas ir grįžti, kursus palankyti“.

Iki tapdamas Vilniaus meru R. Alekna taip pat dirbo premjero patarėju, dar prieš tai buvo Vilniaus psichoterapijos ir psichoanalizės centro direktorius.

DELFI primena, kad Kaune konservatoriai iškovojo daugiausia – 12 – mandatų, tačiau suformavus valdančią koaliciją Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) liko už borto – į valdančią daugumą susibūrė Liberalų sąjūdis (3), „Vieningas Kaunas“ (5), socialdemokratai (6), Darbo partija (4), partija “Jaunoji Lietuva” (4) ir liberalcentristai (3).

Vilniuje TS-LKD iškovojo 10 mandatų, tačiau taip pat liko už valdžios pyrago dalybų: į koaliciją čia susibūrė Artūro Zuoko judėjimas „Taip“ (12), Darbo partija (8), socialdemokratai (5) ir Rusų aljansas (2).