R. Alekna neslėpė tikėjęsis pergalės mero rinkimuose.

"Kaip sporte, taip ir politiniame gyvenime nutinka, kad kartais laimi kita pusė. Bet tai nebuvo netikėta, nes aš puikiai žinojau, kad A. Zuokas deda visas pastangas sutelkti pavienius tarybos narius, kurie palaikytų jį renkant meru", - komentavo buvęs Vilniaus vadovas.

Jis teigė, kad jam nebuvo netikėta, jog Lietuvos lenkų rinkimų akcija (LLRA) savo kandidatu iškėlė Jaroslavą Kaminskį. R. Aleknos vertinimu, toks LLRA pasirinkimas sveikintinas.

"Jie parodė, kaip kad aš sakydavau, kad tokie dariniai, kurie susiformuoja prieš rinkimus, yra trumpalaikiai. Tai dar kartą parodė, kad taip yra iš tikrųjų, jų koalicija subyrėjo pirmame posėdyje: už J. Kaminskį balsavo 9, o puikiai žinome, kad 9 yra lenkai ir 2 Rusų aljanso. Tai, ką mes puikiai žinojome, kad Rusų aljanso atstovai rems A. Zuoką, tas ir įvyko", - kalbėjo R. Alekna.

"Tai, aišku, labai gaila, bet kadangi tos prognozės pildosi, tai yra ir didžiulė tikimybė, kad ir kita mano prognozė išsipildys - A. Zuoko judėjimas TAIP taip pat yra suformuotas prieš pat rinkimus, tai yra, trumpalaikis. Laiko klausimas, kada matysime situaciją, kai ta trapi dauguma taps mažuma", - prognozavo buvęs konservatorių kandidatas Vilniaus miesto mero rinkimuose.

Pasiteiravus, kuo ketina užsiimti ateityje, R. Alekna pirmiausia prakalbo apie atostogas ir neslėpė norintis grįžti į mediciną. R. Alekna yra psichiatras psichoterapeutas.