Taip pat Seimo narys paprašė teismo pritaikyti laikinąsias apsaugos priemones - laikinai sustabdyti minėtą sprendimą, kol teismas išnagrinės ieškinį.

Ieškinyje G. Songaila pateikė nuostatas iš TS-LKD įstatų bei programos, taip pat iš Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) programos bei šios partijos pirmininko V. Tomaševskio pareiškimų citatas.

Jo nuomone, TS-LKD principinės nuostatos, kurios remiasi pagarba valstybei, jos Konstitucijai bei įstatymams, valstybinės kalbos puoselėjimu, iš esmės prieštarauja LLRA nuostatoms, kurios neatitinka pamatinių Lietuvos Respublikos Konstitucijos principų.

G. Songaila teigia, kad TS-LKD Vilniaus sueigos taryba peržengė savo kompetencijos ribas, ir pateikė ieškinį teismui, anot jo, kaip paskutinę priemonę išsaugoti jungtinės partijos vertybines nuostatas bei piliečių pasitikėjimą partijų deklaruojamais principais.

G. Songaila ir jo atstovaujama TS-LKD Tautininkų frakcijos taryba yra ne kartą pareiškusi, kad koalicija su "V. Tomaševskio bloku", kuris pastaruoju metu pasižymi nuolatiniu Lietuvos Respublikos šmeižimu, jos pamatinių principų niekinimu, rimtai pakenktų tiek pačiai TS-LKD, tiek Vilniaus miestui, tiek ir visai valstybei, jos politinei sistemai.