Abu galimi kandidatai į mero postą konservatorius Raimundas Alekna ir judėjimo TAIP lyderis Artūras Zuokas pirmadienį BNS tvirtino turį būtiną - 26 tarybos narių - palaikymą. Tačiau nė vienas negalėjo pateikti rašytinio galimų koalicijos partnerių įsipareigojimų.

"Kaune matėme, ko verti rašytiniai susitarimai. Galime galvoti, kad turime daugumą, bet viskas bus aišku rytoj po balsavimo", - BNS sakė R.Alekna.

A.Zuokas savo ruožtu teigė, kad galioja balandžio 8-ąją su socialdemokratais' "darbiečiais" ir Rusų aljansu suformuota koalicija "4 plius", tačiau tuo pačiu sakė penktadienį kvietęs konservatorius bendradarbiauti valdant Vilnių.

"Ir Viktoras Uspaskichas (Darbo partijos pirmininkas - BNS), ir aš norėtume išgelbėti konservatorius nuo gėdos Vilniuje", - pareiškė A.Zuokas.

R.Alekna pripažino ne kartą bendravęs su A.Zuoku, bet nepavyko susitarti dėl bendradarbiavimo sąlygų.

"A.Zuokas formuoja savo daugumą, mes - savo", - sakė jis.
Vadinamųjų auksinių balsų turėtojos - Darbo partijos - atstovai pirmadienio pavakare tvirtino dar neapsisprendę, kurį kandidatą į merus palaikys.

"Visus įgaliojimus derėtis turi partijos pirmininkas. Šiandien vakare renkamės ir spręsime", - teigė "darbiečių" kandidatas į sostinės vicemerus Jonas Pinskus.

Jis taip pat neatmetė galimybės, kad sprendimai bus priimti paskutinę sekundę.

Vilniaus miesto savivaldybės tarybą sudaro 51 politikas.

Per vasario pabaigoje vykusių savivaldos rinkimų daugiausia - 12 vietų - gavo A.Zuoko ir Vilniaus koalicija. 11 mandatų gavo Lenkų rinkimų akcijos ir Rusų Aljanso koalicija "Valdemaro Tomaševskio blokas", dešimt - Tėvynės sąjunga - Lietuvos krikščionys demokratai, aštuonis - Darbo partija, po penkis - Lietuvos socialdemokratų partija bei partija "Tvarka ir teisingumas".