Viešosios policijos Senamiesčio policijos nuovados viršininkas Aidas Triaušys pirmadienį sakė, kad dėl incidento policija yra gavusi pareiškimą. Dabar pareigūnai sprendžia, ar reikia dėl šio incidento pradėti ikiteisminį tyrimą.

Anot Lietuvos žydų bendruomenės pranešimo, sinagoga buvo uždaryta dėl to, kad nedidelė jaunimo grupė, lydima Sh.Ber Krinsky'io, per apeigas užgauliojo bendruomenės vyriausiąjį rabiną Chaimą Bursteiną ir jo kolegą iš užsienio. Vėliau, anot Lietuvos žydų bendruomenės pirmininko Simono Alperavičiaus, chuliganai veržėsi į rabino Ch.Bursteino namus.

S.Alperavičius teigė, kad sinagoga bus uždaryta tol, kol Sh.Ber Krinsky'io pasekėjai "nesusitvarkys ir neleis visiems normaliai melstis".

Tuo tarpu Sh.Ber Krinskis teigė, jog pats S.Alperavičius inicijavo konfliktą.

Jis pasakojo, kad sinagogoje per religines apeigas kai kurie žmonės kėlė triukšmą, todėl ir buvo iškviesta policija. Tačiau, anot jo, "chuliganiškai elgėsi ir skandalą sinagogoje sukėlė S.Alperavičiaus žmonės".

Lietuvos žydų bendruomenė ir anksčiau yra konfliktavusi su Sh.Ber Krinsky'iu, aiškindamasi kas iš tiesų yra vyriausiasis Lietuvos rabinas.

Statistikos departamento duomenimis, Lietuvoje gyvena maždaug 4 tūkst. žydų, daugiausiai jų - Vilniuje.