„Taip, mes dėjome nemažai pastangų, kad valdžią Kaune formuotų būtent konservatoriai. Tačiau kėlėme esminę sąlygą – meru neturi būti „tvarkiečių” atstovas ar atstovė. Taip pat siūlėme, kad meras būtų būtent konservatorius. Tiesą sakant, to mes reikalavome iš visų derybų partnerių. Sakėme, kad meru gali būti bet kas, tik ne „tvarkiečių” atstovas“, – kalbėjo V. Uspaskichas.

„Jie – nepatikimi partneriai. Ši partija – apskritai silpniausia ir blogiausia grandis visoje Lietuvos partijų sistemoje. Ką pažada – niekada neįvykdo ir dažniausiai padaro priešingai. Taigi jokių rimtų susitarimų su jais negalima sudaryti. Ir taškas“, – teigė Darbo partijos vadovas.

Pasak jo, ir Vilniuje jie sunkiai įsivaizduoja savo buvimą vienoje koalicijoje su „tvarkiečiais”.

„Konservatorių meras Raimundas Alekna – priimtinas. Bet žiūrėsime, ką jie dabar mums pasiūlys ir ką jie apskritai planuoja. Mes kol kas žiūrime ir ką daro A.Zuokas. Tačiau kol kas nei jis, nei konservatoriai nesugeba garantuoti, kad turi ir turės stabilią daugumą“, – tvirtina V. Uspaskichas.

DELFI primena, kad ketvirtadienį netikėtai sugriuvus koalicijai, atsisakyta vieningai paremti „tvarkietės“ Aušros Ručienės kandidatūrą į Kauno merus. Laikinosios sostinės vadovu išrinktas 51 m. Liberalų sąjūdžio atstovas Rimantas Mikaitis, kuris praėjusioje taryboje dirbo vicemeru.