142 litais apmokestinamas prašymų dėl LR pilietybės atkūrimo nagrinėjimas. Už prašymų dėl LR pilietybės suteikimo supaprastinta tvarka nagrinėjimą bus renkama 176 Lt, natūralizacijos tvarka – 179 Lt, išimties tvarka – 178 Lt valstybės rinkliava.

Prašymų dėl pilietybės grąžinimo nagrinėjimas apmokestintas 184 Lt, o atsisakymo – 122 Lt valstybės rinkliava.

Toks sprendimas priimtas atsižvelgiant į balandžio 1 d. įsigaliojusio Pilietybės įstatymo ir Valstybės rinkliavų įstatymo reikalavimus. Iki šiol valstybės rinkliava buvo imama tik už prašymo atsisakyti pilietybės nagrinėjimą.

Taip pat apmokestintos procedūros, susijusios su Šengeno vizų išdavimu: už prašymų išduoti Šengeno vizą nagrinėjimą bus renkama 207 Lt, Šengeno vizos išdavimo 6-12 metų vaikams prašymo nagrinėjimas – 121 Lt, už išduotos Šengeno vizos galiojimo laikotarpio ir (arba) buvimo trukmės pratęsimą – 104 litų valstybės rinkliava.

Ši valstybės rinkliava nustatyta vadovaujantis Bendrijos vizų kodekso nuostatomis ir atitinka Šengeno erdvėje taikomų mokesčių, susijusių su vizų išdavimu, dydžius – 60 eurų suaugusiems ir 35 eurai 6-12 metų vaikams bei 30 eurų mokestis už vizos galiojimo pratęsimą.