Tuo tarpu parlamentaras Gintaras Songaila ir Klaipėdos skyriaus vadovas Naglis Puteikis, kurių netvirtinti kandidatais siūlė TS-LKD Priežiūros komitetas, prezidiumui atsižvelgus į šią rekomendaciją, liko už borto, BNS patvirtino konservatorių atstovė spaudai Estela Mažonaitė-Zinevičienė.

Kaip sakė TS-LKD Priežiūros komiteto pirmininkas Alfonsas Andriuškevičius, rekomendaciją netvirtinti G.Songailos ir N.Puteikio kandidatais priimta, nes, komiteto vertinimu, šios asmenybės nėra tokios, kurios galėtų pretenduoti į partijos pirmininko postą.

N.Puteikio kandidatūra Priežiūros komitetui pasirodė atmestina dėl incidento su policija prieš kelerius metus, kai uostamiesčio politikas neblaivus atsidūrė areštinėje. G.Songaila kritiškai vertinamas dėl jo vadovaujamos Tautininkų frakcijos partijoje veiklos.

"N.Puteikio atveju neigiamas vertinimas yra dėl jo vis dėlto ne konsoliduojančio, o maištingo būdo, ir jo skyriuje nuolat kyla įtampų, ir, pagaliau, jis yra turėjęs nemalonių problemų su teisėsaugos struktūromis", - BNS sakė A.Andriuškevičius.

G.Songailą su tautininkais Priežiūros komitetas traktuoja esant maištininkais partijoje. "G.Songaila vadovauja frakcijai, kurios nariai pasirenka raiškos būdus, kurie prieštarauja mūsų nuostatoms, iki šiol šis skyrius nėra integravęsis į partiją, ir nuolat viešai šantažuoja savo išėjimu", - sakė Priežiūros komiteto vadovas.

A.Kubilių kandidatu į TS-LKD partijos pirmininko postą iškėlė 36 partijos skyriai, I.Degutienę - 16.

Taip pat į partijos pirmininkus buvo iškelti parlamentarai Mantas Adomėnas, Kęstutis Masiulis, Valentinas Stundys, G.Songaila bei Klaipėdos skyriaus pirmininkas N.Puteikis.

V.Stundys ir K.Masiulis antradienį sakė atsiimantys savo kandidatūras I.Degutienės naudai. Varžytis dėl partijos pirmininko nesutiko ir M.Adomėnas.

TS-LKD tarybos numatyta tvarka, patvirtinus kandidatus į partijos pirmininkus, mėnesį vyks agitacija, vėliau, iki gegužės 26-osios, - balsavimas skyriuose. Po to bus šaukiamas suvažiavimas, kuris patvirtins visuotinai išrinktą pirmininką.

Dabartinio partijos pirmininko premjero A.Kubiliaus dvejų metų kadencija TS-LKD vadovo poste baigiasi birželio mėnesio antroje pusėje. A.Kubilius partijai vadovauja nuo 2003-iųjų.