"Matau visas galimybes Vilniaus mieste, kad mes turėsime merą Raimundą Alekną ir vykdysime darbus, kurie yra labai svarbūs, tarp jų - neleisime įsigalioti "Rubicon" monopoliui Vilniaus šilumos ūkyje", - antradienį žurnalistams sakė A. Kubilius.

Tuo tarpu Seimo pirmininkė Irena Degutienė įsitikinusi, kad Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos koalicija Vilniaus savivaldybėje su Lietuvos lenkų rinkimų akcijos ir Rusų aljanso koalicija "Valdemaro Tomaševskio blokas" yra negalima.

"Tikrai tie žmonės, kurie veikia prieš Lietuvos valstybę, šiuo atveju aš kalbu apie V. Tomaševskio bloko iš Rusų aljanso vieną žmogų, taigi aš manau, kad TS-LKD su V. Tomaševskio bloko atstovais koalicijoje būti negali", - sakė I. Degutienė, primena ELTA.

Taip antradienį spaudos konferencijoje parlamento vadovė atsakė į klausimą apie galimą TS-LKD koaliciją su V. Tomaševskio bloku.

Kaip žinoma, Rusų aljanso atstovas Viktoras Balakinas yra dirbęs KGB inžinieriumi.

"Kaip aš suprantu, I. Degutienė išsakė pastabų dėl pono Balakino, kuris yra dirbęs KGB tarnautoju. Antras dalykas: noriu priminti, kad visose savivaldybėse iniciatyvos teisė sudaryti koalicijas priklauso vietos skyriams, ar tai būtų Panevėžys, Molėtai, Kaunas ar Vilnius", - sakė A. Kubilius.

Pirmasis posėdis, kuriame bus renkamas Vilniaus meras bei vicemerai, vyks balandžio 19-ąją.