„Pirmiausia, kaip buvo suformuluota partijos Politikos komitete, daug geriau, kad rinkimai būtų tikri rinkimai, kad būtų daugiau negu vienas kandidatas. Tai ir visas požiūris. Dabar iš tikrųjų yra ar ne septyni kandidatai iškelti, tai čia jau ne taip svarbu. Ir kaip ten bus toliau, taip pat nesvarbu. Pirmiausia principinis dalykas, kad nebūtų panašu į kokią nors tokią nerimtą, posovietinę situaciją, kaip yra kai kuriose kitose partijoje. Yra V. Uspaksichas, yra R. Paksas ir amžinai nėra jokio klausimo. Rinkimai yra daugiau dėl vaizdelio“, - DELFI sakė V. Landsbergis.

Klausiamas, kas, jo nuomone, turi daugiau šansų – ligšiolinis TS-LKD vadovas, premjeras Andrius Kubilius ar Seimo pirmininkė Irena Degutienė – politikas teigė neturįs šiuo klausimu jokios nuomonės. „Tegul partijos nariai pasako nuomonę“, - teigė europarlamentaras.

Jis taip pat neatskleidė nuomonės, ar partijai nebūtų naudingiau turėti visuomenėje populiaresnę lyderę, tai yra I. Degutienę, kuri, pagal „Vilmorus“ apklausą, yra antra patikimiausia politikė po prezidentės.

Kovo mėnesio duomenimis, I. Degutienę palankiai vertina 65,3 proc. žmonių, tuo tarpu A. Kubilius lyderiauja pagal nepalankiausiai jį vertinančių gyventojų kiekį – nepalankumą jam išsakė 72,7 proc. respondentų.

„Vienas turi savų privalumų, kitas turi savų“, - nedaugiažodžiavo V. Landsbergis.

DELFI primena, kad iš viso kandidatais į TS-LKD pirmininkus buvo iškelti 7 kandidatai: dabartinis partijos vadovas A. Kubilius, Seimo vadovė I. Degutienė, parlamentaras Valentinas Stundys, taip pat Seimo narys Kęstutis Masiulis, jo kolega Mantas Adomėnas, tautininkų flango atstovas Gintaras Songaila ir Klaipėdos skyriaus pirmininkas Naglis Puteikis.

V.Stundys, K.Masiulis ir M. Adomėnas dalyvauti partijos lyderio rinkimuose atsisakė.

TS-LKD Priežiūros komitetas savo ruožtu nerekomendavo pirmininko rinkimuose dalyvauti N. Puteikiui ir G. Songailai, nors dėl jų sprendimą priims prezidiumas.

Dabartinio partijos pirmininko premjero A. Kubiliaus dvejų metų kadencija TS-LKD vadovo poste baigiasi birželio mėnesio antroje pusėje. A. Kubilius partijai vadovauja nuo 2003-iųjų.