Kreipimesi teigiama, kad 2010 m. gegužę vykusiame Lietuvos vyskupų konferencijos posėdyje buvo išreikštas susirūpinimas dėl įvairių nuodėmingo gyvenimo būdo propagavimo formų, su kuriomis susiduria šiandieninė visuomenė.

„Homoseksualizmo ideologija – viena iš šių formų, nepriimtina tikintiesiems, prieštaraujanti šeimos, kaip vyro ir moters santuokos, sampratai, Kūrėjo numatytai prigimtinei tvarkai, Konstitucijai, šeimą laikančiai Lietuvos valstybės pamatu, bei Katalikų Bažnyčios katekizmui, kuriame pabrėžiama, kad homoseksualūs veiksmai prieštarauja prigimtiniam įstatymui, nes iš lytinio akto atimama gyvybės dovana. Be to, galima teigti, kad tokia Bažnyčios pozicija išplaukia ir iš Šventojo Rašto nuostatos apie homoseksualizmą, įvardijamą kaip didelį iškrypimą“, - pranešime teigia P. Gražulis.

Po laišku pasirašę Seimo nariai tikisi bažnyčių vadovų ganytojiškos paramos ir palaikymo viešai paraginant parlamentarus pritarti minėtam įstatymo projektui.

Laišką pasirašė Kazimieras Uoka, Petras Gražulis, Justinas Urbanavičius, Algimantas Dumbrava, Jaroslavas Narkevičius, Egidijus Klumbys, Valentinas Mazuronis, Evaldas Jurkevičius, Dailis Barakauskas, Kazimieras Kuzminskas, Petras Luomanas, Michalas Mackevičius, Pranas Žeimys, Dangutė Mikutienė, Mečislovas Zasčiurinskas, Rimas Antanas Ručys, Leonardas Talmontas, Jonas Šimėnas, Aleksandras Sacharukas, Ligitas Kernagis, Jonas Pinskus, Gintaras Songaila, Rytas Kupčinskas, Paulius Saudargas.

DELFI primena, kad Seimas po pateikimo yra pritaręs P. Gražulio inicijuotoms Administracinių teisės pažeidimų kodekso pataisų projektui, kuriuo numatoma „už viešą homoseksualių santykių propagavimą“ bausti nuo 2 tūkst. iki 10 tūkst. litų bauda. Dėl įstatymo projekto priėmimo dar nebalsuota.

Tačiau įstatymo projekto klausymuose P. Gražulio iniciatyva nesulaukė pritarimo - susirinkę žmogaus teisių gynėjai, teisės specialistai vieningai sutarė, kad toks įstatymas negali būti priimtas, nes pažeidžia pagrindines žmogaus teises, prieštarauja Lietuvos Konstitucijai, pagrindinėms tarptautinėms konvencijoms ir Europos Žmogaus Teisių Teismo praktikai.

Sausį šį projektą yra pasmerkęs ir Europos Parlamentas, kuris tiesiogiai paragino Lietuvos Seimą nepriimti įstatymo, numatančio baudas už homoseksualių santykių propagavimą, o prezidentei siūlė jį vetuoti, jei bus priimtas.

Įstatymo projektą sukritikavo Vyriausybė ir prezidentė, tarptautinės organizacijos. Kritikai teigia, kad taip diskriminuojamos seksualinės mažumos, gali būti apribota jų teisė reikšti savo nuomonę.
2009 metų rugsėjį europarlamentarai rezoliucija paragino Lietuvą persvarstyti Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamos viešosios informacijos įstatymą, draudusį skleisti informaciją vaikams, kuria "propaguojami" homoseksualūs, biseksualūs ar poligaminiai santykiai. Vėliau Lietuvos Seimas šias nuostatas iš įstatymo išbraukė, dar prieš joms įsigaliojant.