„Šiandien Lietuvoje - labai negera situacija. Badavome 1998 m., ir tada žmonės mus labai masiškai palaikė. Tuomet mes laimėjome prieš Gedimino Vagnoriaus nutarimą naikinantį verslo liudijimus. O dabar yra įvykęs tiesiog brutualus žmonių supriešinimas“, - sakė 43 dienas dėl savo reikalavimų badavęs Lietuvos smulkiųjų verslininkų ir prekybininkų asociacijos garbės pirmininkas Eduardas Šablinskas.

E. Šablinskas mano, kad jo radikalus poelgis atnešė naudos, nors Vyriausybė ir neatšaukė savo nutarimo įvesti kasos aparatus turgaus prekeiviams. „Reikia judinti liaudį ir savo veiksmais. Kam? Ogi tam, kad ruošiame dirvą ateičiai: žmonės silpsta ir mato, kad tik tokiu būdu galima priversti kalbėtis su mumis mūsų pačių išrinktą Seimą bei Vyriausybę“, - kalbėjo E. Šablinskas.

Pasak jo, ir nors šiandien protestų rezultatų – akivaizdžiai nematyti, jis teigia, kad nors mūšį ir pralaimėjo, bet karas bus laimėtas.

„Nemanau, kad iš šitos Vyriausybės būtų galima ką nors protestais laimėti. Aš esu tuo giliausiai įsitikinęs. Protestai, mano akimis žiūrint, turi nebent ilgalaikę perspektyvą, momentinio rezultatų iš V. Kubiliaus Vyriausybės tikrai nesulauksim. Bet be protestų irgi negalima apsieiti: reikia juk kažką daryti“, - kalbėjo Lietuvos pensininkų sąjūdžio pirmininkas Jonas Burdulis.

Anot jo, šiandien paprastiems žmonėms diplomatiniai problemų sprendimo būdai naudos nebeneša. „Kas iš to, kad yra demokratiniai principai, sąvokos, apibrėžimai ir visa kita, bet kad ne visi žmonės apie tai yra girdėję net. Problema, man regis, yra ta diplomatijos stoka, nelankstumas, tai galima būtų pavadinti nežmogiškumu“, - dėstė J. Burdulis.