„Jeigu Irena eina į rinkimus, aš nemanau, kad kas nors iš mūsų bendrijos turėtų jai trukdyti ir siūlyti dar alternatyvų trečią kelią“, - tuomet sakė V. Stundys.

Pati Seimo pirmininkė savo sprendimą – dalyvaus partijos pirmininko rinkimuose ar nedalyvaus – ketina pareikšti antradienį perpiet.

Klausiamas, ar išties atsisakė dalyvauti pirmininko rinkimuose, V. Stundys buvo paslaptingas: „Paaiškės rytoj“. Politikas neneigė, kad savo sprendimą pasakys po to, kai bus aiškus I. Degutienės verdiktas.

Kaip DELFI jau rašė, iš viso kandidatais į TS-LKD pirmininkus buvo iškelti 7 kandidatai: dabartinis partijos vadovas Andrius Kubilius, Seimo vadovė I. Degutienė, parlamentaras V. Stundys, taip pat Seimo narys Kęstutis Masiulis, jo kolega Mantas Adomėnas, tautininkų flango atstovas Gintaras Songaila ir Klaipėdos skyriaus pirmininkas Naglis Puteikis.

A. Kubilių parėmė 30 partijos skyrių, taip pat Jaunimo bendruomenė, partijos Politikos komitetas ir Krikdemų bendrija.

I. Degutienę iškėlė 12 skyrių, Krikščionių demokratų bendrija, Politikos komitetas ir Tautininkų frakcija.

V. Stundžio kandidatūrą palaikė irgi Krikščionių demokratų bendrija ir 4 skyriai, K. Masiulį – 2 skyriai, M. Adomėną – 1 skyrius, N. Puteikį – 2 skyriai, G. Songailą – Tautininkų frakcija.

Tačiau TS-LKD Priežiūros komitetas nerekomendavo pirmininko rinkimuose dalyvauti N. Puteikiui ir G. Songailai. Ginčų pirmadienį kilo ir dėl rekomendacijų M. Adomėnui, kurį Seimo Etikos ir procedūrų komisija yra pripažinusi pažeidus Seimo Statutą, tačiau vieno balso persvara nutarta šiam politikui jokių rekomendacijų neteikti.

Sutikimą dalyvauti pirmininko rinkimuose, DELFI žiniomis, jau išsakė A. Kubilius, G. Songaila ir N. Puteikis. Kandidatus į pirmininkus antradienį tvirtins partijos prezidiumas, kuris gali atsižvelgti į Priežiūros komiteto nuomonę.

TS-LKD tarybos numatyta tvarka, patvirtinus kandidatus į partijos pirmininkus, mėnesį vyks agitacija, o iki gegužės 26-osios – balsavimas skyriuose. Po to bus šaukiamas suvažiavimas, kuris patvirtins visuotinai išrinktą pirmininką.

Dabartinio partijos pirmininko premjero A. Kubiliaus dvejų metų kadencija TS-LKD vadovo poste baigiasi birželio mėnesio antroje pusėje. A. Kubilius partijai vadovauja nuo 2003-iųjų.