K.Vaitukaitis pirmadienį vykusiame pirmajame savivaldybės tarybos posėdyje nugalėjo buvusį rajono vadovą. Už pirmąjį balsavo 15, už antrąjį pasisakė 10 tarybos narių.

K.Vaitukaitis - buvęs ilgametis Elektrėnų meras. Šiai savivaldybei jis vadovavo 2000-2007 metais.

Elektrėnų vadovu vėl išrinktas liberalcentristas BNS pirmadienį sakė kol kas nenumatęs jokių kardinalių pokyčių - anot jo, pirmiausia reikia įsigilinti į visas problemas ir ankstesnių savivaldybės vadovų padarytus darbus.

"Iš 25 mes turime penkias vietas, tai pirmas dalykas, o jeigu norime kažką padaryti, turime derinti su kitomis politinėmis jėgomis. Mūsų programa bus padaryta truputį vėliau, mes teiksime ją tarybai. Šiandien pasakyti, kad noriu daryti kažką revoliucingo ar ekstremalaus, tikrai negaliu", - BNS sakė jis.

Elektrėnuose po penkis mandatus iš 25 laimėjo liberalcentristai ir socialdemokratai, po tris - Naujoji sąjunga ir Darbo partija, po du - konservatoriai, Krikščionių partija, valstiečiai liaudininkai ir "tvarkiečiai", vieną - Lietuvos centro partija.

Pasak K.Vaitukaičio, dėl valdančiosios koalicijos Elektrėnuose susitarė liberalcentristai, Naujoji sąjunga, konservatoriai, Krikščionių partija, valstiečiai liaudininkai ir centristas. Už jos ribų liko socialdemokratai, "darbiečiai" ir "tvarkiečiai".