Rungtis dėl partijos vairo jau iškelti septyni politikai: dabartinis partijos lyderis Andrius Kubilius, Seimo pirmininkė Irena Degutienė, parlamentarai Mantas Adomėnas, Kęstutis Masiulis, Valentinas Stundys ir Gintaras Songaila, partijos Klaipėdos skyriaus pirmininkas Naglis Puteikis.

TS-LKD vykdomojo sekretoriaus Algio Urbono BNS pateiktais duomenimis, A.Kubilių į partijos pirmininkus iškėlė 33 skyriai ir bendruomenės, I.Degutienės kandidatūrą kelia 15 skyrių ir bendruomenių.
V.Stundžio kandidatūrą iškėlė penki skyriai, K.Masiulį ir N.Puteikį - po du, ir po vieną skyrių į partijos pirmininkus kelia M.Adomėną ir G.Songailą.

Pirmadienis - paskutinioji diena, kuomet konservatorių skyriai ir bendruomenės gali kelti kandidatus į partijos pirmininko postą.
Kaip BNS sakė partijos atstovė spaudai Estela Mažonaitė-Zinevičienė, sąrašas dar gali būti ne galutinis, nes kandidatų laukiama iki pirmadienio vakaro.

Be to, pasak konservatorių atstovės, dėl pasiūlytų kandidatų išvadą dar teiks partijos Priežiūros komitetas, o kandidatus tvirtins partijos prezidiumas.

TS-LKD tarybos numatyta tvarka, patvirtinus kandidatus į partijos pirmininkus, mėnesį vyks agitacija, vėliau, iki gegužės 26-osios, - balsavimas skyriuose. Po to bus šaukiamas suvažiavimas, kuris patvirtins visuotinai išrinktą pirmininką.

Dabartinio partijos pirmininko premjero A.Kubiliaus dvejų metų kadencija TS-LKD vadovo poste baigiasi birželio mėnesio antroje pusėje.
A.Kubilius partijai vadovauja nuo 2003-iųjų.