Pirmadienį tai ketina padaryti Biržų, Raseinių ir Trakų rajonų bei Elektrėnų ir Pagėgių savivaldybės.

Raseinių mero poste liberalą Dainių Šadauskį BNS sakė besitikintis pakeisti Seimo nario mandato nuo sekmadienio atsisakęs "tvarkietis" Remigijus Ačas.

Iš 25 vietų taryboje per rinkimus čia daugiausia vietų - po šešias - laimėjo koalicija "Rasai" ir partija "Tvarka ir teisingumas". Socialdemokratai iškovojo penkis, Darbo partija - keturis, koalicija "Teisingas sprendimas" ir konservatoriai - po du mandatus.

Anot R.Ačo, į valdančiąją koaliciją su "tvarkiečiais" turėtų įsitraukti koalicija "Rasai" ir Tėvynės sąjunga - Lietuvos krikščionys demokratai.

"Turime 13 tvirtų koalicijos narių. Mes koalicinio susitarimo nepasirašėme, pas mus viskas yra žodžiu. Manau, kad tvirtas žodis yra tvirčiau už bet kokį pasirašymą. O šiaip (koalicijoje bus - BNS) dvi partijos: "Rasa" ir "Tvarka ir teisingumas" - po šešis mandatus, ir turėtų būti konservatoriai - iš viso 14 mandatų", - skaičiavo jis.

Pagėgiuose, tikimasi, darbą mero poste tęs taip pat "tvarkietis" - Virginijus Komskis, kurio partija čia laimėjo 13 mandatų iš 21.

Dar keturias vietas užsitikrino koalicija "Pagėgių kraštui, Pagėgių žmonėms, Pagėgių ateičiai", po dvi - "darbiečiai" ir socialdemokratai.

Tuo metu Trakų meras liberalcentristas Vincas Kapočius, kurio partija taryboje užsitikrino daugiausia vietų - šešias iš 25 - savo galimybes likti mero poste įvertino atsargiai.

"Galbūt, bet šitą sužinosime pirmadienį. Iš anksto neprognozuosiu", - BNS sakė jis.

Anot V.Kapočiaus, Trakuose dėl koalicijos su liberalcentristais susitarė penkis mandatus iškovojusi Lenkų rinkimų akcijos ir Rusų Aljanso koalicija "Valdemaro Tomaševskio blokas" bei tris vietas turintys socialdemokratai.

Taryboje dar keturias vietas turi Darbo partija, tris - Naujoji sąjunga, po dvi - konservatoriai ir Krikščionių partija.

Merą turėtų rinkti ir Biržų rajonas, kuriam iki šiol vadovavo socdemas Regimantas Ramonas.

Iš 25 tarybos narių septynis mandatus laimėjo valstiečiai liaudininkai, penkis - Lietuvos centro partija, keturis - konservatoriai, po tris - socialdemokratai ir Liberalų sąjūdis, du - "darbiečiai", vieną - "tvarkiečiai".

Anot vietos laikraščio "Šiaurės rytai", koalicijos sutartį pasirašiusios penkios partijos - centristų, konservatorių, liberalsąjūdiečių, "darbiečių" bei "tvarkiečių" - skaičiuoja turinčios 14 savivaldybės tarybos narių balsų, kurie turėtų būti atiduoti už jų kandidatę konservatorę Irutę Varzienę.

Tuo metu valstiečiai liaudininkai ir socialdemokratai sako turintys mažiausiai trylika jų kandidatą palaikančių balsų. Jie į mero postą siūlo valstietį liaudininką Rimantą Martinonį, einantį Biržų savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo pareigas.

Pirmadienį turėtų paaiškėti ir tai, kas vadovaus Elektrėnų savivaldybei, kurios meru iki šiol buvo socialdemokratas Arvydas Vyšniauskas

Čia po penkis mandatus iš 25 laimėjo liberalcentristai ir socialdemokratai, po tris - Naujoji sąjunga ir Darbo partija, po du - konservatoriai, Krikščionių partija, valstiečiai liaudininkai ir "tvarkiečiai", vieną - Lietuvos centro partija.