"Kiek kainuos - tiek, bet ieškosime pinigų ir statysime rūmus", - pasibaigus posėdžiui pareiškė premjeras, kuris yra ir Valdovų rūmų atstatymo tarybos garbės pirmininkas.

Užvakar iš Vyriausybės rezervo fondo skirti 300 tūkst. litų tėra maža dalis lėšų, kurių prireiks šiai statybai.

A.Brazauskas teigė, kad, dabar neskyrus 300 tūkst. litų, pavasarį nebūtų galima pradėti numatytų rimtesnių rūmų atstatymo darbų.

"Būtina kuo skubiau pradėti statybą, nes Valdovų rūmai yra įtraukti į Lietuvos vardo paminėjimo 1000-mečio programą. Tačiau pastaraisiais metais šiam reikalui nebuvo skiriama jokio dėmesio, nors rūpintis valstybės istorija - kiekvieno mūsų pareiga", - piktinosi A.Brazauskas.

Seimo narys socialliberalas Vytautas Kvietkauskas pabrėžė, kad valstybei svarbu atstatyti Valdovų rūmus. Tačiau, politiko nuomone, tokie užmojai įkandami turtingai gyvenančiai visuomenei.

"Valdovų rūmų atstatymo šalininkai tvirtina, kad šimtas milijonų litų valstybei - ne pinigai. JAV lietuviams tai gal ir ne pinigai, bet mums dabar jų labiau reikia švietimui. Valstybė sustiprėtų, jei būtų pasirūpinta jaunimo išsilavinimu", - teigė Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto narys.

Socialliberalas pritartų rūmų atstatymui, jei šie darbai būtų finansuojami privačiomis lėšomis: "Kai Vilniuje buvo statomas paminklas Gediminui, iš pradžių irgi kalbėta apie aukas. Tik jų nebuvo, todėl valstybei teko užbaigti darbus. Taigi pirmiausia reikėtų turėti tuos pinigus, o tada pradėti darbus".

Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto narys centristas Gintaras Šileikis mano, jog Valdovų rūmai nėra vienintelis dėmesio reikalaujantis kultūros objektas: "Kultūros paveldui ir taip skiriama labai mažai lėšų. Kas bus, jei viską atiduosime Valdovų rūmų statybai?"

Liberalė Dalia Teišerskytė mano, kad valdžios ketinimai finansuoti Valdovų rūmų atstatymą yra peiktinas populizmas: "Piliečiai, kurie gali aukoti, galbūt rastų dvasinį pasitenkinimą duodami dalį savo kišenpinigių pakankamai tauriam reikalui. Tuo tarpu valstybė šiuo metu turėtų labiau rūpintis šiukšlynuose gyvenančiais vaikais".