VRK numato, kad tą dieną parlamente prisieks ir kitas naujas Seimo narys "darbietis" Jonas Kondrotas iš Kėdainių. Jis parlamente turėtų pakeisti mandato atsisakiusį Joną Pinskų. J.Kondroto įgaliojimus VRK numato patvirtinti antradienį.

Kyšininkavimu kaltinamas buvęs sostinės vicemeras E.Lementauskas parlamente užims darbą Rasienių rajono savivaldybės taryboje pasirinkusį "tvarkietį" Remigijų Ačą.

Kadangi partija prieštaravo, kad teismo nuosprendžio neišgirdęs politikas eitų dirbti į parlamentą, E.Lementauskas pasitraukė iš partijos "Tvarka ir teisingumas".

Už kyšininkavimą teisiamas buvęs sostinės vicemeras E.Lementauskas tapdamas Seimo narių įgis teisinę neliečiamybę. Anskčiau jis minėjo, kad prašys Seimo ją kuo skubiau panaikinti.

Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas nagrinėja baudžiamąją bylą, kurioje E.Lementauskas kaltinamas Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nariui konservatoriui Vidui Urbonavičiui siūlęs 300 tūkst. litų už tai, kad šis nepalaikytų interpeliacijos merui Juozui Imbrasui ir pačiam E.Lementauskui bei balsuotų už tuometinei koalicijai naudingus sprendimus.

E.Lementauskas savo kaltę neigia.