Grandinės, kuriomis buvo apsijuosę 8 liberaldemokratai parlamentarai prie Prezidentūros rūmų, buvo pagrindinis piketo akcentas, turėjęs simbolizuoti piliečių laisvių ir teisių varžymus.

"Grandinės, kai jos apriša laisvų žmonių rankas, simbolizuoja viena - kad laisvės nėra šalyje, nėra demokratijos. Ir mūsų tikslas - viską padaryti, kad grandinės būtų numestos nuo Lietuvos žmonių", - sakė vienas iš akcijos dalyvių, Seimo narys Rolandas Pavilionis.

Anot jo, "Lietuvos rinkėjams neleidžiama pasirinkti tą žmogų kandidatu į prezidentus, su kuriuo jie sieja daugiausiai lūkesčių".

Pikete dalyvavo Liberaldemokratų frakcijos seniūnas Henrikas Žukauskas, seniūno pavaduotojas Jonas Čiulevičius bei frakcijos nariai R.Pavilionis, Egidijus Skarbalius, Dailis Barakauskas, Eimundas Savickas, Aleksandras Poplavskis, Vladas Žalnierauskas.

Liberalų ir demokratų frakciją parlamente sudaro 16 narių.

Piketuotojams rodė solidarumą buvę sovietmečio disidentai Vytautas Petkus ir Antanas Terleckas.

Liberaldemokratai, kovojantys už savo iškelto kandidato, atstatydintojo prezidento R. Pakso galimybę dalyvauti pirmalaikiuose prezidento rinkimuose, taip pat ketina trečiadienį informuoti Lietuvoje akredituotus užsienio valstybių diplomatus "apie tai, kas dedasi mūsų šalyje".

Piketo dalyvių atributą - grandines ir pareiškimo tekstą priėmė Prezidentūros priimamojo darbuotojai.