Tąkart Lietuvos smulkiųjų verslininkų ir prekybininkų asociacija skyrė apie 5 tūkst. Lt iš savo kišenės sutvarkymui - samdė traktorių. Šįkart nebus reikalaujama iš jų sutvarkyti padarinius. Seimo kanceliarija lauks, kol su žemėmis sumišęs sniegas ištirps ir tuomet bus išstumdytos perteklinės žemės.

Seimo kancleris Jonas Milerius į problemą pažvelgė su humoru: „Jeigu kalbame kaip balandžio 1-ąją, tuomet atsakau, kad ruošiamės padaryti slidinėjimo kalnus. Jeigu rimtai – ten ne žemės, o purvinas sniegas. Jis lėtai, bet tikrai ištirps. Ar tai užtruks iki vasaros vidurio? Tikiuosi, kad atšilus per porą savaičių jis ištirps. Liks menkas žemių sluoksnis ir jis bus nuvalytas.“

J. Milerius sako, kad dabar imti tvarkyti kalną, išvežti purviną sniegą – būtų gana didelių pinigų išmetimas į balą. „Taupant lėšas laukiame, kol gamta padės ištirpdyti tą kalną“, - sakė jis.

Iš mitingą organizavusių smulkiųjų verslininkų Seimas šįkart sutvarkyti padarinių nereikalauja. Tuomet mitingo organizatoriai patys išsivalė aikštelę, sustumdė iš aplinkinių teritorijų suvežtą nuvalytą sniegą, ledo luitus.

„Jie su tuo traktoriumi įšalusios žemės neprigramdė. Čia ne jų darbo pasekmės. Tiesiog buvo suvežtas purvinas, druskuotas sniegas. Be abejonės, jei jis būtų likęs paskleistas didesniame plote, būtų greičiau ištirpęs“, - svarstė J. Milerius, bet pakartojo, kad turgininkams pastabų neturi.

Lietuvos smulkiųjų verslininkų ir prekybininkų asociacijos vadovė Zita Sorokienė DELFI sakė, kad apskritai apie tokius priekaištus negalėtų būti nė kalbos, atvirkščiai – reiktų padėkoti mitinguotojams už jų lėšomis sutvarkytą aikštelę. Z. Sorokienė sakė, kad su PVM vienai privačiai bendrovei už kelių dienų darbą buvo sumokėta 4727 Lt suma.

Ji pakartojo, kad mitingo organizatoriai jaučiasi įsižeidę, kad apskritai jiems teko atlikti tvarkymo darbus, nes mitingui leidimus davusi sostinės savivaldybė arba už aikštelę atsakingas Seimas turėjo užtikrinti, kad paskirtoji mitingui vieta būtų tinkama.

„Padarėme didžiulę paslaugą miestui ir Seimui, - sakė ji. – Neturime tikrai nieko išvežti. Turėjome gauti švarią aikštę mitingui. Patys tvarkėme, nes neturėjome kitos išeities – miestas ir Seimas kategoriškai atsisakė, stumdė vieni nuo kitų atsakomybę.“

DELFI primena, kad Vyriausybė, nepaisant protestų, nekeičia sprendimo – nuo gegužės atsiras prievolė dengtose turgavietėse, kuriose prekiaujama maisto produktais, turėti kasos aparatus. Vyriausybė tik pratęsė laikotarpį, per kurį bus kompensuojama visa kasos aparato kaina. Pagal Vyriausybės patvirtintą tvarką, kasos aparatų nereikės turėti tiems, kurie į turgų atneš parduoti savo darže užaugintas gėrybes.