A.Brazauskas šiame susitikime dar kartą iškėlė elektros tilto tarp Lietuvos ir Lenkijos statybos klausimą,- rašoma Vyriausybės spaudos tarnybos pranešime. Jis pažymėjo, kad Lietuva šiam projektui numačiusi 300 mln. eurų, bet negali pradėti net projektavimo darbų, nes nepavyksta su Lenkija susitarti dėl bendros įmonės įkūrimo projekto įgyvendinimui.

Todėl Ministras Pirmininkas paragino Lenkiją ryžtingiau spręsti šį klausimą. Reaguodamas į tai, Lenkijos Premjeras pasiūlė Lietuvai palaikyti analogiškus elektros jungties projektus Lenkija – Vokietija ir Lenkija – Čekija.

Lietuvos Ministras Pirmininkas taip pat kėlė klausimą dėl Seinų lietuvių mokyklos statybos. Jis sakė, kad Lietuva sutinka finansuoti šios mokyklos statybą, tačiau yra tam tikrų administracinių kliūčių Lenkijoje įsigyti tinkamą sklypą. M.Belka paprašė Suvalkų vaivados, kuris taip pat dalyvavo susitikime, kuo skubiau išspręsti šį klausimą.

A.Brazauskas kalbėjo ir apie Punsko lietuvių licėjaus plėtros būtinybę.

Susitikime taip pat aptartas kelių infrastruktūros klausimas. M.Belka pripažino, kad Lenkijos keliai iš tiesų yra prastos būklės. Jis informavo, kad Lenkijoje planuojama tiesti kelias naujas magistrales, tačiau pripažino, kad kelias Varšuva – Suvalkai nėra prioritetinis. A.Brazauskas atkreipė dėmesį, kad kelių infrastruktūros plėtrai yra skiriamos didelės ES fondų lėšos, ir Lietuvos kelininkai yra pasirengę padėti lenkams jas įsisavinti.

Lietuvos ir Lenkijos Premjerų susitikime taip pat kalbėta tautinių mažumų klausimais – dėl lenkiškų vardų ir pavardžių rašymo, galimybės įsigyti dvigubą pilietybę, žemės grąžinimo.