Šių automobilių vidutinė kaina siekia apie 400 tūkstančių litų.

Brangiausiai kainuojančio "Ferrari" vertė - daugiau nei pusė milijono litų.

Pagrindinis savo mašinomis į Palangą suvažiavusių "Rolls-Royce" klubo narių tikslas buvo ne pasimaudyti.

Per dvi savaitgalio dienas Palangos oro uoste buvo surengti vairavimo kursai, kurių metu klubo nariai išbandė automobilių galimybes kritinėmis aplinkybėmis.

Saugaus važiavimo pratybose staigiai stabdant įsibėgėjusį automobilį reikėjo išvengti kliūties.

Verslininkai, negailėdami savo brangiai kainuojančių automobilių, įsibėgėję prieš kliūtį stabdydavo mašinas taip, kad iš padangų rūko dūmai.

Geriausiomis stabdymo savybėmis pasižymėjo verslininko Beno Gudelio automobilis "Plymouth Prowler". Keletą kartų apvažiavęs pastatytus plastmasinius kūgelius, jis mašiną sustabdė prieš pat menamą kliūtį.

Naujų pojūčių patirti neatsisakė ir pratybose dalyvavusi premjero Algirdo Brazausko duktė Laima Mertinienė.

Įsitaisiusi šalia B.Gudelio moteris vieną kartą pralėkė stabdžiais žviegiančiame kolekciniame automobilyje.

"Lietuvos rytui" pasiteiravus, ar nebuvo baisu, L.Mertinienė atsakė, kad stabdymo metu dėl viso pikta užsimerkė. Pati prie vairo ji sėsti nesiryžo. Užtat "Audi" stabdymo galimybes mielai išbandė jos abu sūnūs.

Šeštadienio vakare "Auskos" rezidencijoje buvo renkami elegantiškiausi, sportiškiausi, egzotiškiausi ir originaliausi automobiliai.

Konkurso vertinimo komisijoje buvusios moterys elegantiškiausiu automobiliu pripažino didmeninės prekybos firmos "Transis" savininko Kęstučio Verslovo "Bentley Continental T".

Egzotiškiausio automobilio laurus pelnė vienas retesnių Europoje alkoholinių gėrimų importuotojos "Bennet Distributors" savininko Beno Gudelio prieš dvejus metus Amerikoje įsigytas "Plymouth Prowler".

Originaliausiu automobiliu buvo pripažintas Vilniaus bendrovės "Geležinis vilkas" savininko Vaidoto Marozo visureigis "Nissan Patrol" - šios mašinos japoniškas kėbulas užkeltas ant rusiško GAZ-66 važiuoklės.

Šis visureigis tarp elegantiškų automobilių atrodė kaip monstras.

Sunkiausia komisijai buvo išrinkti sportiškiausią automobilį.

Į jį pretendavo statybos firmos "Ranga IV" savininko Laimučio Pinkevičiaus 400 arklio galių turintis naujasis "Ferrari" ir tik 2000 metų pabaigoje pradėtas gaminti 403 arklio galias turintis BMW Z8.

Tokiais BMW į Palangą buvo atvažiavęs BMW ir "Rover" automobilių generalinio importuotojo Lietuvoje firmos "Krasta Auto" prezidentas Kęstutis Martinkėnas ir Marijampolės "Alga" prezidentas Algirdas Linkus.

Šiems abiem galingiems automobiliams techninėmis galimybėmis kiek nusileido 285 arklio galias turintis "Crysler" ir "Nissan" automobilius į Lietuvą importuojančios bendrovės vadovo Mariaus Budrikio "Porsche 911-993-4S".

Pagal techninius parametrus sportiškiausiu automobiliu buvo pripažintas "Ferrari". Jam pergalę lėmė tai, kad prieš porą mėnesių į šalį įvežtas BMW Z8 turi 5 litrų darbo tūrio variklį.

Beveik vienodą galingumą turinčio "Ferrari" variklio darbo tūris siekia tik 3,6 litro.